Sur'da şehit düşen polisi Musa Yüce'nin memleketi Kayseri'ye uğurlandı

Sur'daki operasyonlar sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucunda şehit düşen özel harekat polisi Musa Yüce'nin naaşı memleketi Kayseri'ye gönderildi. Törene, şehidin eşi Hatice ile küçük yaşlardaki çocukları Muhammed Ali ve Zehra Yüce de katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Musa Yüce için tören yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğündeki törende, şehit Yüce'nin Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Daha sonra şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Sur şehidi memleketine uğurlandı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törendeki konuşmasında, Yüce'nin Sur ilçesinde halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, kurulan barikatları kaldırmak ve hendeklerin kaldırılması için yapılan müşterek operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olduğunu hatırlattı.

Emniyet teşkilatı mensupları olarak millete vakfettikleri görev uğrunda acılarını ve üzüntülerini aşabilecek metanet ve yemin sahibi olduklarını dile getiren Taşdan, şöyle devam etti:

"Vatanın ve milletin ebedi varlığına, devletin bölünmez bütünlüğüne kasteden, halkımızın huzurunu bozmaya çalışan ve bunlara destek verenlere karşı güvenlik güçleri olarak milletimizle yekvücut halinde mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad eder, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarıma başsağlığı dilerim."

Şehidin eşi ve çocukları da törene katıldı

Törene, şehidin eşi Hatice ile küçük yaşlardaki çocukları Muhammed Ali ve Zehra Yüce de katıldı. Eşinin tabutuna kapanıp ağlayan Hatice Yüce, "Bizi bırakmayacağına dair söz vermiştin. Beni bırakma" dedi.

Şehidin oğlu da tabutun tören alanından götürülmesi sırasında "baba, baba" diye seslendi.

Şehit özel harekat polisi Musa Yüce'nin naaşı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın hazır bulunduğu törenin ardından memleketi Kayseri'ye gönderildi.

DİYARBAKIR/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Şehit polis Musa Yüce Kayseri'de toprağa verildi
Diyarbakır Sur'da uzman çavuş Kanas'la şehit edildi
Diyarbakır Sur'da yaralanan polis Musa Yüce şehit oldu

Güncel Haberleri