Sur'a girmek isteyen gruptaki silahlı kişileri Diyarbakır halkı ihbar etti

Demirtaş'ın çağrısı ile Diyarbakır'da toplanarak Sur'a girmek isteyen gruba müdahalede bulunuldu. Grubun içindeki silahlı kişileri sağduyulu Diyarbakır halkı ihbar etti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, Sur'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması için yaptığı çağrıya Diyarbakır halkı destek vermedi. Sağduyulu Diyarbakır halkı Sur'a yürümek isteyen grubun içinde bulunan silahlı teröristleri ihbar etti. 

Anons yapıldı

Kobani olaylarındaki gibi halkı sokağa davet eden Demirtaş'ın çağrısı ise hayal kırıklığına dönüştü. Katılımın çok düşük kaldığı provakatif çağrıya 200 kişi katıldı.

Saat 15.30 sıralarında Sur'a yürümek için Urfakapı'da bekleyen yaklaşık 200 kişiden polis dağılmaları yönünden anonslar yaptı.

Polis müdahale etti

Son yapılan anonsta 2 dakika süre verilen grup dağılmayınca polis, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Gruptakiler de polise taş, havai fişek attı.

Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu'ndan Diyarbakırlılar'a teşekkür
Diyarbakır'ın Sur ilçesinden 11 kişi tahliye edildi
Son dakika Sur haber: Diyarbakır Valiliği'nden halka teşekkür

Güncel Haberleri