Süper Lig'in açılış maçında Bursaspor, Adanaspor'u 2-1 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig 2016-17 sezonunun açılış maçında Bursaspor, deplasmanda ligin yeni takımı Adanaspor'u Ertuğrul ve Batalla'nın golleriyle 2-1 mağlup etti.

Süper Lig'de geçen sezonu 11. sırada tamamlayan Bursaspor, 2016-17 sezonunun ilk maçında, 12 sene sonra Süper Lig'e yükselen Adanaspor'u 2-1 yenmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu ilk maçında Adanaspor ile Bursaspor karşılaştı. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'ndaki mücadelenin ilk yarısında Adanaspor sahada üstün olan taraftı. Sağlı sollu ataklarla rakibini ablukaya alan Süper Lig'in yeni ekibi, 24'te Renan'ın golüyle öne geçti.

Turuncu-Beyazlılar, golden sonra da ataklarını sürdürse de Gueye ile inanılmaz bir gol pozisyonundan yararlanamayınca 45 dakika tek golle sona erdi. İkinci yarıya ise Bursaspor iyi başladı. 57. dakikada kornerden yapılan ortaya arka direkte iyi yükselen Ertuğrul'un kafası ağlarla buluştu ve durum 1-1 oldu.

82. dakikada Aziz Behiç'in müthiş hareketleri sonrası ceza sahasına yaptığı ortada Batalla kafayı vurdu ve Bursaspor'u deplasmanda öne geçirdi: 1-2.

İlerleyen dakikalarda Adanaspor girdiği pozisyonları gole çeviremedi ve Bursaspor 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

STAT: 5 Ocak Fatih Terim

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Erdinç Sezertam, Cevdet Kömürcüoğlu

ADANASPOR: Hayrullah Mert 5, Viera 6, Canberk 5, Tevfik 6, Digao 5, Cem 5 (Dk. 67 Silva) 5, Renan Diniz 6, Koman 5, Ronei 6, Bekir 6 (Dk. 51 Samican) 6, Magaye 6 (Dk. 84 Ahmet) ?

BURSASPOR: Harun 7, Serdar 7 (Dk. 87 Erdem) ?, İsmail 6, Bilal 6, Merter 6, Batalla 8, Aziz 7, Ertuğrul 7, Del Valle 5, Necid 6 (Dk. 79 Sinan) 6, Jorquera 6 (Dk. 46 Sercan) 6

GOLLER: Renan Diniz (Dk. 24) / Ertuğrul (Dk. 57), Batalla (Dk. 82)

SARI KARTLAR: Cem / Serdar, Bilal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bursaspor'un gözü Süper Lig'in zirvesinde
Spor Toto Süper Lig'de yılın 11'i belirlendi
Spor Toto Süper Lig'de kural değişikliği!

Spor Haberleri