Sultanahmet Meydanı'nda karanfilden kalp ile "A" ve "T" harfi yapıldı

Sultanahmet Meydanı'nda turist kafilesini hedef alan terör saldırısı sonrası patlamanın yaşandığı alanda anma etkinlikleri yapıldı. Ellerindeki atkı ve karanfillerle meydana gelenler A ve T harflerini bir kalbin etrafına yerleştirdi.

Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bomba saldırısının ardından, patlamanın yaşandığı yer bugün gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Meydanda bulunan Dikilitaş'ın hemen yanında bulunan noktaya akşam saatlerine kadar birçok vatandaş, turist ve basın mensubu geldi. Ziyarete gelenler fotoğraf çektirdi, patlamanın olduğu noktaya Alman ve Türk spor kulüplerine ait atkılar, çiçekler ve bir oyuncak bıraktı. Bazı vatandaşlar ise dua etti.

Saldırı izleri dikkat çekti

Yerli ve yabancı basın kuruluşları bu noktadan gün boyu yayın yaptı. Saldırının meydana geldiği alanın yakınında patlamanın etkilerinin olduğu görüldü. Çevrede patlamanın etkisiyle tahrip olan bir bank, yerlerde ve çimenlerin etrafındaki demirlerde bulunan izler dikkat çekti. 

A ve T harfleri yan yana

Akşam saatlerinde ise saldırının yaşandığı noktaya kırmızı karanfillerden kalp ile Almanya ve Türkiye'nin baş harflerini simgeleyen “A" ve “T" yazıldığı görüldü.

İSTANBUL/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sultanahmet saldırganı canlı bombanın yeni görüntüleri ortaya çıktı - Video
Filistinli karikatürist Sultanahmet'i çizdi
Davutoğlu Sultanahmet'teki patlama noktasına karanfil bıraktı

Güncel Haberleri