Su kefiri nedir ve nasıl tüketilir? Su kefiri sindirimi düzenliyor

Kafkaslarda yaşamını sürdüren insanların uzun ve sağlıklı yaşamalarıyla hastalıklara karşı dirençlerinin en büyük sırları arasında yer alan su kefirinin nasıl tüketileceğine ve faydalarının neler olduğuna haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte su kefiri ile ilgili detaylar…

İçerisinde barındırdığı probiyotikler vesilesiyle bağışıklığı güçlendirirken, kilo vermede de oldukça yardımcı olduğunu ortaya koyan su kefirinin faydaları saymakla bitmiyor. Hatta su kefirinin gazlı içeceklerin en büyük rakibi olarak görülüyor. Gelişmeler karar.com’da…

SU KEFİRİ NEDİR?

Eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan fermente bir içecek olan kefir, Kafkaslarda yaşayan insanların tercih ettiği ve bu bölgedeki insanların da uzun ve sağlıklı yaşamları ve hastalıklara karşı dirençlerinin güçlü olduğu bilinirdi. Sütün mayalanmasıyla üretilen kefir, barındırdığı probiyotikler vesilesiyle mucize içecek olarak biliniyordu. Araştırmalar da probiyotiklerin kilo vermede yardımcı olduğu ve bağışıklığı güçlendirdiğini ortaya koydu. Süt kefiri ile aynı özelliklere sahip su kefiri de bildiğimiz gazlı içeceklerin en büyük rakibi olarak görülüyor.

Sindirimi düzenlemeye yardım ederek bağışıklığı güçlü kılan mikroorganizmaları içinde bulunduran probiyotikler son senelerde en çok tüketilen gıda türlerinden. İçinde barındıran milyonlarca yararlı bakteri ile bağırsak florasını düzenleyen probiyotik kaynağı süt kefiri en bildiklerimizden. Süt kefirinden farklı bir bakteri türü olan su kefiri ise son zamanlarda en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor.

Diyetisyen Tuğçe Kırcılar, kefir tanelerinin süte ilave edilmesiyle elde edilen kefir, asidik ve alkolik fermentasyonların bir arada oluştuğu fermente bir süt ürünü olduğunu geleneksel kefir üretiminde inek, koyun, keçi, manda, soya gibi sütler kullanıldığını söyledi.

FAYDALARI NELER?

Fermente bir ürün olduğu için bağışıklık sisteminin güçlendirir. Bağırsaklar ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde yardımcı olur. İkinci fermantasyonun ardından, karbonatlaşması ve tatlılığı daha çok olacağı için çocukların çok seveceği sağlıklı bir gazoz seçeneği durumuna geliyor. Şekerle ya da meyve sularıyla fermente edilen ve sonunda ortaya çıkan ethanol, laktik asit ve karbondioksit ile içecek gazlı içecek formuna ulaşıyor ve ortaya tatlı, gazlı fakat sağlıklı kafeinsiz bir içecek çıkıyor.

Tatlı bir içecek olmasına rağmen içindeki bakteriler yaratmak adına şekeri kullanıldığı için içecek içindeki şeker kana karışmıyor ve bundan dolayı düşük glisemik değerlidir. Su kefirinin mayalanma zamanındaki karbonatlaşmadan dolayı mide problemlerine de iyi geliyor. Bazı patojenlere karşı antimikrobiyal aktivitesi olduğu ve öte yandan kanser koruyucu antimutojen etkisi olduğu düşünülüyor.

B vitaminleri ve folikasit,C vitamini ve fosfor yönünden zengin olduğu bilinirken, süt ürünü içermediği için vegan/vejeteryanlar ve laktoz intoleranslı bireyler tarafından da tercih edilebiliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Aşırı çay tüketimi kansızlığa neden oluyor

Hayat Haberleri