Haaland'ın Premier Lig'den ihracı için başvuru yaptılar

Premier Lig ekibi Manchester City'nin bu sezon Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı Norveçli süper yıldız Erling Haaland, attığı goller ve müthiş performansı ile Avrupa futboluna damgasını vurmaya devam ediyor. Özellikle rakipleri için oldukça korkutucu olan 22 yaşındaki yıldız için İngiliz futbolseverler şaşırtan bir kampanya başlattı.

Manchester City'nin Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Erling Haaland, muhteşem performansını sürdürmek konusunda oldukça kararlı. Yıldız futbolcu, Premier Lig devinde gösterdiği performanslarla rekorları kırmaya devam ederken, İngiliz futbolseverler, dengeleri değiştiren Norveçli yıldız için şaşırtan bir kampanya başlattı.

TARİH YAZDI

Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldığı 22 maçta 28 gole imzasını koyan Haaland, bu sayıya en genç yaşta ulaşan ilk futbolcu oldu. 22 yaşındaki yıldız ayrıca Devler Ligi tarihinde Chamakh (Arsenal) ve Torres’in (Manchester City) ardından bir İngiliz takımının formasıyla turnuvadaki ilk üç maçında da gol atan üçüncü isim oldu. Haaland, Premier Lig'de forma giydiği ilk 8 maçta 14 gol ve 3 asistle 17 gole katkı yaptı.

22 yaşındaki Erling Haaland'ın futbolculuk kariyeri Bryne FK'da başladı. Genç oyuncu 2016-2017 sezonu devre arasında 100 bin euro bedelle transfer olduğu Molde'den, 2018-2019 sezonu başında 8 milyon euro karşılığında ayrıldı. Erling Haaland'ın RB Salzburg kariyeri bir sezon sürdü ve ardından Bundesliga devi Borussia Dortmund 20 milyon euro ödeyerek Norveçli yıldızı kadrosuna kattı. Manchester City sezon başında 60 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'la anlaşmasının ardından Erling Haaland'ı renklerine bağladı.

İLK 8 MAÇTA 14 GOL

Erling Haaland, Premier Lig'de şu ana kadar 8 maçta şans buldu. Norveçli yıldız, Premier Lig'de çıktığı ilk 8 haftada rakip fileleri 14 kez havalandırdı. 22 yaşındaki genç oyuncu aynı maç sayısında en fazla gol atan Premier Lig oyuncusu unvanının sahibi oldu. Erling Haaland, Premier Lig'de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapma başarısı gösterdi. Norveçli santrfor, Premier Lig'de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapan ilk isim oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri