Şort giyen Ayşegül Terzi'ye saldıran Abdullah Çakıroğlu serbest | Son dakika haberleri

Şortlu saldırgan ilk duruşmada tahliye edildi. Kararı duyan hemşire Ayşegül Terzi gözyaşlarını tutamadı.

Çekmeköy'de belediye otobüsünde yolculuk yapan hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme attığı gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlanan saldırgan ilk duruşmada serbest bırakıldı.

DAVAYA ÇOK SAYIDA KATILMA TALEBİ

Anadolu 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Abdullah Çakıroğlu ve avukatı, Ayşegül Terzi ile çok sayıda kadın avukat hazır bulundu. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu avukatlarının da bulunduğu duruşmayı Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da izledi. Avukatlar ve Nazlıaka davaya katılma talebinde bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun yanısıra çok sayıda izleyicinin katıldığı duruşmada çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Duruşma salonuna ilk olarak hemşire Ayşegül Terzi'yle annesi, babası ve avukatları alındı. Sonrasında duruşmaya sanık Abdullah Çakıroğlu getirildi. Bu sırada Terzi gözyaşlarına boğuldu. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Abdullah Çakıroğlu 35 yaşında, bekar ve 10 yıldır özel güvenlik görevlisi olduğunu belirterek lise mezunu olduğunu söyledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 23 yaşındaki Ayşegül Terzi'nin Maslak'ta bir özel hastanede hemşire olduğu, olay günü olan 12 Eylül tarihinde otobüse bindiği ve Çekmeköy'de mevkiinde otobüste yolcu olarak bulunan Abdullah Çakıroğlu'nun Terzi'nin yüzüne tekme atmak suretiyle yaraladığı anlatıldı. Çakıroğlu hakkında "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından toplamda 2 yıl 7 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"KENDİ KENDİME KONUŞMA HALLERİM ARTMIŞTI"

Mahkeme hakiminin iddianameyi okumasının ardından savunmasını yapan Çakıroğlu, "İş yerinde hastalığım nüksetmişti. Bu da telefon kayıtlarında vardır. Ege'de Murat diye bir hoca efendiden ilaçlarımı istemiştim. Hastalığım ilk başladığında 2 sene önce ona gitmiştim. İlaç verdi, tedavi oldum. Kendime gelmiştim. Son zamanlarda ise kendi kendime konuşma hallerim artmıştı" dedi.

Bunun üzerine mahkeme hakimi, "Bu hoca efendi dediğin din adamı mı" diye sordu. Sanık Çakıroğlu ise, "Evet" diye yanıt verdi. Çakıroğlu, "2 sene kimseye bulaşmadım. Sonra rahatsızlığım nüksetti. Kendi kendine konuşma, bağırma, çağırma hallerim arttı. 2-3 gün üst üste nöbete kalınca psikolojim arttı. Konuşma seanslarım arttı. Otobüsteki hadise vuku buldu" dedi.

OLAY KAMERALARA YANSIMIŞTI

"İSTEM DIŞI REFLEKSTE BULUNDUM"

Çakıroğlu savunmasında devamla, "Otobüste daha önceden tanımadığım bayanı gördüm. Oturuşu müstehcendi. Doğru oturmasını söyledim. Suratıyla 'sanane' anlamında işaret yaptı, önüme döndüm. Durumu hazmedemedim istem dışı reflekste bulundum. Yaptığımı doğru bulmuyorum. Bayanın oturuşunu da doğru bulmuyorum. Hastalık halinde istem dışı reflekste bulunuyorsun. İstem dışı oluyor ancak doğrular üzerinden gerçekleşiyor. Bu şekil oturuşunu doğru bulmadım, uyardım. Kendisi umursamadı, hiç oturuşunu düzeltmedi. Cünüp kelimesi bana aittir. Bu kelimeyi kullandım. Otobüsün içinde bir grup beni dövdü. Bayanın sözü üzerine millet galeyana gelip otobüsten attılar beni, dövdüler. Hapishanede de tartaklandım. Bu olayda sara hastalığımın etkisi büyüktü. Nüksetmişti. Saldırma eğilimim artmıştı" şeklinde konuştu.

"CİNLER MUSALLAT OLMUŞ"

Sanığın Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 14 gün kaldığını söylemesi üzerine mahkeme hakimi, "Erenköy dışında bir yerde tedavi gördün mü" diye sordu. Sanık "Hocaya gittim" dedi. Bunun üzerine hakim, "Hoca sana ne yaptı" şeklinde soru yöneltti. Çakıroğlu ise, "Beni okudular. Cinler musallat olmuş dediler" diye yanıt verdi.

"ORTAK YAŞAM ALANINA YAKIŞMAYACAK GİYİM KUŞAMI VARDI"

Çakıroğlu mahkemedeki ifadesinde, "Müştekinin kendisini taşıyabilecek bir giyim kuşamı olması lazımdı. Herkesin ortak yaşam alanına yakışmayacak şekilde giyim kuşamı vardı. Ortamı bozuyordu. Otobüste aile, ana baba var. Herkesin ruh dünyasını etkiliyordu. Doğruları birinci dereceden Kuran-ı Kerim'den almak zorundayız. Kadının haya perdesinin oluşması için örtüsü olması gerekiyor. Kuran-ı Kerim ve hadislerde örtünmesi gerektiği belirtilmiştir. Gayrimüslimim diyorsa kendisini taşıyabilecek giyim kuşamı olması gerekiyor. Aksi taktirde insanları suça teşvik ediyor, insanların şehvet duygularını kabartıyor. Benim olayda şehvet duygularım kabarmadı ama istem dışı bir davranışta bulundum" dedi.

"TEKRAR YAPACAĞINDAN KORKUYORUM"

Müşteki Ayşegül Terzi, davaya katılma talebi bulunduğunu belirterek, "Olay günü sabah Giresun'dan geldim. Akşam nöbete gittim. Paraya ihtiyacım olduğu için kendime nöbet yazdırmıştım. Otobüse bindim. Yorgundum. Ters bir şekilde yerime oturdum. Hiç görmedim onu. Kucağımda poşetlerim vardı. Yüzüme biri tekme attı. Ne olup bittiğini hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde hastanedeydim. Başım çok ağrıyordu, Abdullah Çakıroğlu'nun ağzından çıkan sözleri hatırlamıyorum. Otobüste oturduğumu, elimdeki poşetleri bacağımın üzerine koyduğumu, bacağımın da kapalı olduğunu hatırlıyorum." dedi.

Hakim, Terzi'nin konuşması sırasında sesinin titrediğini ve ağlamaya başladığını tutanağa geçirdi.

Olayın ardından karakola giderek ifade verdiğini belirten Terzi, şunları kaydetti:

"Sonra kendi çalıştığım hastaneye gittim. Muayene ettiler. Başımdan darbe aldığımı, kafamın şiştiğini söylediler. Ağrı kesici ve sakinleştirici yaptılar. Bütün gün hastanede kontrol altında tutuldum. Sanığın hiçbir suçlamasını kabul etmiyorum. Yaptığı eylemi de dine bağlamasını doğru bulmuyor ve kabul etmiyorum. Sanık evime çok yakın oturuyor. Serbest kalırsa tekrar yapacağından korkuyorum."

Terzi'nin avukatı Bahar Ünlüer Öztürk, müvekkilinin bu dosyada zarar gören konumunda olduğunu ifade ederek, "Müvekkilim aldığı darbenin etkisiyle boynunun kırılabileceğini de bilecek durumdadır. Belki de cama vurması sayesinde boynu kırılmamıştır. Müvekkilim bu nedenle yoğun biçimde etkilenmiştir. Sanık, müvekkilim nezdinde tüm kadınları aşağılamış, eylemiyle toplumun bir kesimini diğer kesimiyle karşı karşıya getirmeye çalışmıştır. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AJANSLAR/İSTANBUL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fatma Betül Sayan Kaya: Tekmecinin tutuklu yargılanmasını istiyoruz
Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'na yakalama kararı çıkarıldı | Son dakika haberleri
Şort giydiği için hemşire kadına tekme adan Abddullah Çakıroğlu'nun cezası belli oldu - Son dakika

Güncel Haberleri