SON DAKİKA TSK'dan Uludere'de kaçakçılar vuruldu iddiasıyla ilgili açıklama

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, askerin açtığı ateş sonucu kaçakçıların hedef olduğu iddialarıyla ilgili TSK kaynaklarından açıklama geldi. Askeri kaynaklar, PKK'lı teröristlerin taciz ateşi üzerine bölgenin ateş altına alındığını belirtti.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamaya göre Uludere'de Gülyazı bölgesinden askeri üs bölgesine PKK'lı teröristler otomatik silahlarla taciz ateşinde bulundu. Bunun üzerine atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verildi. Bölgede herhangi bir sivilin olmadığını belirten askeri kaynaklar, PKK'nın son aylarda askere ve polise yönelik saldırılarını vur-kaç ve taciz yöntemiyle sürdürdüğünü, her gün iki ya da üç üs bölgesini hedef alan taciz saldırıları olduğunu, tüm saldırılara da anında karşılık verildiğini belirterek, Uludere'de gerçekleşen saldırıya da bu kapsamda karşılık verilmesinin söz konusu olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Eski İçişleri Bakanı Şahin hakkında "Uludere" şikayeti
Şemdinli kırsalına hava harekâtı düzenlendi
Şırnak'ta üs bölgesine ateş açıldı: 1 şehit

Güncel Haberleri