Son dakika: TSK Azez'de fırtına obüsleriyle PYD ve rejimi vurdu: Bombardımandan ilk VİDEO

Türk Silahlı Kuvvetleri Kilis'te konuşlu Fırtına obüslerle, Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarında birkaç gün önce PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin denetimi ele geçirdiği Minnig Havaalanı çevresindeki bölgelere top atışı yaptı. TSK, iki farklı olayda angajman kuralları gereğince karşılık verdi. Al Jazeera, Sputnik, AFP, Reuters haberi son dakika verdi. İşte o bombardımandan ilk görüntüler.

Kilis'te saat 17.00'den itibaren sınır hattında konuşlu Fırtına obüs toplarıyla Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıkta olan ve birkaç gün önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'ndan PYD denetimine geçen Minnig Havaalanının bulunduğu bölgeye atış yapıldı.

Top sesleri devam ediyor

PYD'nin silahlı kanadı YPG mevzilerinin bulunduğu belirtilen Maranaz Köyü yakınlarına yönelik gerçekleştirilen top atışlarının sesleri Türkiye tarafından da duyuldu.

İşte Azez bombardımanından görüntüler

Yetkililer konuya ilişkin açıklama yapmazken, aralıklarla sınır hattında top sesleri duyuluyor.

AFP:  YPG hedefleri vuruldu

Öte yandan AFP ajansına konuşan bir YPG sözcüsü, Halep'in kuzeyinde yer alan Minak Askeri Hava Üssü'ndeki YPG hedeflerinin bombalandığını söyledi. Yine AFP'ye göre PYD, Twitter hesabından yaptığı Arapça paylaşımda, üsse yakın bir bölgenin bombalandığı bilgisi verildi.

İşte YPG'yi vuran yüzde yüz yerli Fırtına Obüsü:

Sputnik: Bölge PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye geçti

Sputnik’e konuşan YPG'li sözcü Xelil önceki gün üssün kontrolünün Nusra militanlarından Demokratik Suriye Güçleri’ne geçtiğini açıklamıştı.

Reuters: Türk yetkili doğruladı

Reuters'a konuşan Türk hükümetinden bir kaynak ise "Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez bölgesindeki PYD mevzilerini vurdu" dedi.

İşte ilk görüntüler

PYD'nin silahlı kanadı YPG mevzilerinin bulunduğu belirtilen Maranaz Köyü yakınlarına yönelik gerçekleştirilen top atışlarının yarattığı hasar böyle görüntülendi. 

Al Jazeera: Angajman gereği vuruldu

Fırat nehrinin Suriye tarafında YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalardan ötürü Fırat'ın batısına düşen havan mermilerine karşılık, angajman kuralları gereği Türkiye'den karşılık verildi.

TSK'dan açıklama

Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Halep'in Azez ilçesinin Güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açıldı.

Angajman kuralları çerçevesinde karşılık verdi

Bunun üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, angajman kuralları çerçevesinde karşılık verdi.

Ayrıca, Hatay'ın Çalıboğazı karakolu bölgesine, Suriye tarafında bulunan rejim unsurlarınca saat 14.55'te havan atışı yapıldı.

Bunun üzerine TSK unsurları angajman kuralları çerçevesinde karşılık verdi.

Davutoğlu işareti vermişti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında Suriye'de PKK'nın kolu olan PYD'yi işaret ederek "PYD savaş suçu işliyor. Türkiye'ye yönelik bir tehdit olduğunda Kandil'de aldığımız tedbirleri Suriye'de de alırız" dedi.

Davutoğlu şunları söylemişti:

Her terör örgütüne de aynı muameleyi gösteririz

"Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdit olduğunda, Irak'a dönük, Kandil'e dönük aldığımız tedbirler neyse; Suriye terör odaklarına karşı da aynı tedbirleri alırız. Türkiye'ye saldırı düzenlediği için DEAŞ mevzilerini nasıl koalisyon uçaklarıyla vurduysak ve Türkiye sınırları boyundaki DAEŞ mevzilerini top atışlarıyla hedef aldıysak, Türkiye'ye zarar veren her terör örgütüne de aynı muameleyi gösteririz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Suriye son dakika: Türkiye PYD/YPG'yi yeniden vurdu
Fırtına obüsleri YPG mevzilerini gece vurmaya devam etti

Güncel Haberleri