Son dakika! Robert Lewandowski 'Yılın Futbolcusu' seçildi

Son dakika haberi... FIFA, Bayern Münih’in başarılı oyuncusu Robert Lewandowski'yi 'Yılın En İyisi' ilan etti.

FIFA, Bayern Münih’in yıldız oyuncusu Robert Lewandowski'yi 'Yılın En İyi Futbolcusu' olarak açıkladı. Polonyalı futbolcunun profesyonel kariyerinde 500'den fazla golü var.  

Lewandowski, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) '2019-2020 sezonunun futbolcusu' seçilmişti. 

Bundesliga'nın internet sayfasında yer alan açıklamada, Robert Lewandowski'nin bu sezon 8 kez "ayın futbolcusu" olduğu anımsatılarak şimdi de "2019-2020 sezonunun futbolcusu" seçildiği aktarılmıştı. Polonyalı golcünün sezona mükemmel başlayarak ağustosta "ayın futbolcusu" seçildiğinin, bu güçlü performansını sezon boyunca sürdürdüğünün ifade edildiği açıklamada, Lewandowski'nin gol krallığı yarışında ilk sırada yer aldığına işaret edildi.  

Golcü futbolcunun bu sezon rekorları kovaladığının belirtildiği açıklamada, sezonun ilk 11 haftasında üst üste ağları sarsarak "Bundesliga'da sezon başından itibaren üst üste her maçta gol atan oyuncu rekorunu" kırdığı, Fortuna Düsseldorf'a karşı da topu filelere göndererek bu sezon Bundesliga'da yer alan takımların hepsine gol atan oyuncu unvanını aldığı kaydedildi.  

Açıklamada, Lewandowski'nin kariyeri süresince golcü kalitesini geliştirdiği ve penaltı noktasında da soğukkanlılığını koruduğu belirtilerek, tecrübeli futbolcunun bu sezon çoğu maçta Bayern Münih'in "hayat sigortası" olduğunu kanıtladığı aktarıldı.  

ROBERT LEWANDOWSKİ KİMDİR?  

Robert Lewandowski, 21 Ağustos 1988 tarihinde Varşova, Polonya'da dünyaya gelmiştir. Aslan burcudur. 185 boyunda, 79 kg ağırlığındadır. Daha önce Polonya kulüplerinde oynamıştır. Lech Poznan ve Borussia Dortmund'dan sonra 2014 yılında Bayern Münih'e transfer olmuştur. Kulüple sözleşmesi 2021 yılında bitecektir.  

Santrafor, forvet ve forvet arkası alanlarında forma giyen oyuncu, Polonya milli takımı ile 106 kez sahaya çıkarak 57 gol kaydetmiştir. Sağ ayağına hakim olan Lewandowski, Polonya U21 takımından sonra 2008 yılından beri A Milli Takımda mücadele etmektedir, hatta takım kaptanıdır. 2013 yılından beri Anna Lewandowska ile evli olan futbolcunun Klara adında bir kızı vardır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bundesliga'da tükürük skandalı: Ağır ceza bekleniyor

Spor Haberleri