Son dakika! Kuzey ve Güney Kore askeri düzeyde görüşecek

Kuzey Kore il Güney Kore'nin sınırdaki askeri gerginliği azaltman için askeri düzeyde görüşeceği öğrenildi.

Son günlerde ilişkileri geliştirmek üzere olağanüstü adımlar atan Kuzey Kore ile Güney Kore'den yeni bir gelişme haberi geldi. İki ülkenin sınır bölgesindeki gerginlikleri azaltmak amacıyla askeri düzeyde görüşme gerçekleştireceği duyuruldu.

DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜM

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki sınır bölgesinde bulunan askerden arındırılmış Panmunjom köyünde gerçekleşen toplantıda tarafları beşer kişilik heyetler temsil etti.

Görüşmeler sonrası yapılan ortak açıklamada, tarafların sorunları diyalog yoluyla çözüme kavuşturma kararı aldıkları belirtildi.

Kuzey Kore, Kış Olimpiyatları'na aralarında sporcular, performans sanatçıları, gazeteciler ve resmi yetkililerden oluşan bir heyet göndereceğini açıkladı.

Güney Kore yönetimi olimpiyatların açılış ve kapanışında iki ülke sporcularının birlikte yürümesini teklif etti.

Uzmanlar Kuzey Kore'nin Washington ve Seul arasındaki bağı koparmak ve uluslararası baskıyı azaltmayı hedeflediğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son dakika! Kuzey ve Güney Kore'nin görüşeceği tarih belli oldu
Kuzey Kore'den yeni tehdit: Silahlarımız yalnızca ABD’yi hedef alıyor
Güney Kore ile Kuzey Kore arasında "üst düzey" görüşme

Dünya Haberleri