Son dakika haber! 15 Temmuz'da askeri kanadının 1 numarası Akın Öztürk

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Akıncı Üssü iddianamesinde Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Binici, Nurettin Oruç ve Hakan Ciçek'in darbedeki rolleri anlatılırken, ihanetin asker kanadında bir numara olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi Akın Öztürk yer aldı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin  iddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar ile İstanbul  SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve  Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne  kaçırması olayları da yer alıyor.

570 KLASÖR, 4BİN 600 SAYFA

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Başsavcı Vekili Ergün Şahin ve Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç ortak basın açıklaması yaptı. Kocaman, “Akıncı üssü iddianamesi tamamlandı. Bugün itibariyle gönderdik. 570 klasör. 4 bin 658 sayfalık iddianame” dedi. Kocaman, iddinamenin bir numaralı şüphelisinin Fetullah Gülen, iki numaralı Adil Öksüz ve üç numaralı şüphelinin Kemal Batmaz olduğunu söyledi. Kocaman, dosya kapsamında bir orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üstteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay, 1 uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüpheli olduğunu söyledi.

2 UÇAK ERDOĞAN'IN UÇAĞINI TAKİPLE GÖREVLENDİRİLDİ

Darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullanıldı. Bunlardan 11'i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi, diğer pilotlardan ikisi İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildi. Diğer 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.

AİLECEK BYLOCK'ÇULAR

İddianamede, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün FETÖ/PDY mensuplarınca örgüt iletişimi amacıyla oluşturulan ByLock yazılımını kullandığı, şüphelinin eşi Aynur Öksüz, kardeşi Mehmet Öksüz ve kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın da ByLock kullanıcısı olduklarının anlaşıldığı tespiti yer aldı. Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 19 Ağustos 2014'te ByLock programını yüklediği ve kullandığının ortaya çıktığı belirtildi.

ABD KONSOLOSLUĞU ARADI AMA...

Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 21 Temmuz 2016 saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu'ndan arandığı, Öksüz'ün telefona yanıt vermediği, görüşmenin yapılamadığının belirlendiği kaydedildi.

21 TEMMUZ'DA ABD BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN ARANDI

Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 21 Temmuz 2016 saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu'ndan arandığı, Öksüz'ün telefona yanıt vermediği, görüşmenin yapılamadığının belirlendiği kaydedildi.

ABD Büyükelçiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından arananan FETÖ firarisi Adil Öksüz'ü aramasına ilişkin "Vize iptali bilgisini vermek için aradık" açıklamasını yaptı.

TELEFONU AÇMIŞ

İddianamede, darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde yakalanan Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarına yer verildi. İddianamede, Sincan Adliyesi'nde skandal biçimde serbest bırakılan Öksüz'ün serbest kaldıktan sonra da telefon irtibatının olduğu vurgulandı. 18 Temmuz'da serbest bırakılan Öksüz'ün telefonunun 21 Temmuz günü ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna ait bir telefon numarasından arandığı belirlendi. Öksüz'ün saat 10.22'de arandığı bilgisi de iddianameye konuldu. Öksüz'ün telefonu açtığı ve konsoloslukla bir süre görüştüğü de belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cuntacı Öztürk Akıncı’da bir saat darbeyi konuşmuş
Akıncı Üssü iddianamesinde savcıdan 'karanlık' yorumu
Akıncı Üssü iddianamesinde 44 katil

Güncel Haberleri