Son dakika: Galatasaray erteleme istedi AGÜ play-off'tan çekildi

Galatasaray bu akşam Abdi İpekçi'de saat 19.00 Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile oynayacağı play-off turu 2. maçına erteleme istedi. Galatasaray-Abdullah Gül Üniversitesi maçının ertelenmesine AGÜ cephesi büyük tepki gösterdi. Kararı tepkiyle karşılayan Kayseri temsilcisi, kritik bir karar aldığını açıkladı. AGÜ play-off’lardan çekildiklerini bildirdi.

Zehirlendiği düşünülen Nevriye Yılmaz, Cansu Köksal, Dubjlevic, Martinez ve Wauters'ten yoksun kalan sarı kırmızılılar bu akşamki kritik maçın ertelenmesi için Türkiye Basketbol Federsayonu'na resmi başvuruyu yaptı. Bu arada takım masörünün de bağırsak enfeksiyonu geçirdiği öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Ömer Yalçınkaya da erteleme başvurusunu doğrulayarak şunları söyledi...

"Başvuru için gerekli evraklar Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu’nda... Takımda ciddi anlamda salgın var, ya içtikleri sudan ya da yedikleri bir yemekten dolayı. Henüz hastaneye gitmeyen ama bulantı, ishal, kusma şikayetleri yaşayan Nevriye de çok kötü durumda. Şayet bu maç ertelenmezse sahaya ancak bir iki oyuncumuz çıkar, oynamanız sürpriz olur. Maça çıkmamız mümkün değil. Sporculara serum verdiğinizde vücut hemen toparlamıyor. Su kaybı, mineral kaybı oyuncularımızı kötü etkiledi Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan bir haber bekliyoruz."

GALATASARAY YENİLİRSE ELENİYOR

Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda cumartesi günü oynanan ilk mücadelede AGÜ'ye 67-55'lik skorla mağlup olan ve 2'de bitecek seride 1-0 geriye düşen Galatasaray, bu akşamki maçı kaybetmesi halinde lige veda edecek. Sarı kırmızılılar mücadeleyi kazanırsa seri cuma günü Kayseri'de oynanacak son maça taşınacak.

AGÜ PLAY-OFF'TAN ÇEKİLDİ

Galatasaray-Abdullah Gül Üniversitesi maçının ertelenmesine AGÜ cephesi büyük tepki gösterdi. Kararı tepkiyle karşılayan Kayseri temsilcisi, kritik bir karar aldığını açıkladı. AGÜ play-off’lardan çekildiklerini bildirdi.

FEDERASYON AÇIKLAMASI

Türkiye Basketbol Federasyonu, hiçbir ertelemenin olmadığını ve maçın 13 Nisan'da oynanacağını açıkladı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Federasyon Bugün oynanması gereken Galatasaray-Abdullah Gül Üniversitesi Bilyoner.com KBL Play-Off Çeyrek Final rövanş maçı, Galatasaraylı oyuncuların karşılaşma öncesinde yaşadığı sağlık sorunları, geçirdikleri hastalıkların bulaşıcı olması ve bu nedenle müsabakanın gidişatını da etkileyecek bir durumun bulunması sebebiyle sağlık kurulumuzun verdiği görüş ve onay doğrultusunda ertelenmiştir.

Mücadele 13 Nisan Çarşamba günü 19:00'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Basketbol Federasyonu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

SON DAKİKA: Galatasaray Abdullah Gül Üniversitesi mücadelesi ertelendi
Galatasaray, Abdullah Gül Üniversitesi maçının ertelenmesini istedi

Spor Haberleri