Son dakika! Fransa'dan Suriye açıklaması: Askeri operasyon amacımız yok

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan bir kaynak, Fransa'nın Kuzey Suriye'de uluslararası DEAŞ'la mücadele koalisyonun faaliyetlerinden başka yeni bir askeri operasyon düzenleme amacında olmadığını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'den bir kaynak yaptığı açıklamada, Fransa'nın Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkma riski gördüğünü belirtti. 

Kaynak, Fransa'nın uluslararası DEAŞ'la mücadele koalisyonun faaliyetlerinin dışında kalacak şekilde Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyon amacında olmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Dün Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, "YPG dahil Kürt yetkililere Suriye'nin kuzeyinde istikrar sağlanması için destek sözü verdik. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa, ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek" ifadeleri yer almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fransa'nın Suriye'deki 5 üssünde askeri hareketlilik
Son dakika! Münbiç'te ABD öncülüğündeki koalisyon askerlerine saldırı! 2 ölü 5 yaralı
Lavrov'dan şaşırtan çıkış: Afrin'de çatışan taraflar uzlaşmalı

Dünya Haberleri