Son dakika gelişmesine göre; Antalya açıklarında saat 15:44 sularında geçici revizyonla 6.1 şiddetinde açıklanan depremi Kandilli Rasathanesi revize etti. Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 5.5 olarak açıklarken, AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; depremin şiddeti 5.2 olarak kaydedildi.
ANTALYA'DAKİ DEPREM KAÇ ŞİDDETİNDDE OLDU?
AFAD, 15.44'te Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin yerin 77.58 kilometre altında olduğunu duyururken, Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.
ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ
Antalya başta olmak üzere Mersin, Muğla, Adana, Isparta ve birçok çevre ilde hissedilen deprem sebebiyle can ya da mal kaybının olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı.
GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA
Şu an için hasar bilgisi gelmediği bilgisini paylaşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, şimdilik bir sorun olmadığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN
ANTALYA’DAKİ DEPREM KAÇ SANİYE SÜRDÜ?
Henüz artçı ile ilgili bir bilginin gelmediğine işaret eden DHA muhabiri Semih Ersözler, depremin Antalya açıklarında Kıbrıs fay hattında yaşandığını ifade ederek, şehir merkezinde de hissedildiğini vurguladı. Depremin şu an Alanya açıklarında ve 5.2 büyüklüğünde olduğunu kaydeden Ersözler, hemen hemen 15-20 saniye sürdüğünü bildirdi.
ANTALYA’DAKİ DEPREMDE ÖLÜ YA DA ENKAZ ALTINDA KALAN VAR MI?
AFAD il müdürü ve UMKE ekipleriyle görüştüğünü beyan eden Anadolu Ajansı muhabiri Süleyman Elçin, depremden dolayı Antalya’nın Gazipaşa, Alanya, Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki vatandaşların şiddetli sarsıntıdan dolayı korku dolu anlar yaşadığını kaydederek, henüz yaralanma, enkaz bilgisi veya can kaybı haberinin olmadığını duyurdu.
DEPREM UZMANINDAN AÇIKLAMA
Derinliğin çok enteresan olduğunu kaydeden Prof. Şükrü Ersoy, 80 kilometrelik derinliğin, ancak dalma batmayı karakterize edeceğini belirterek, aynı Girit ve Rodos’un altına dalan Afrika kıtasının yarattığı deprem gibi olduğunu söyleyerek, bunun Antalya açıklarında olmaması gerektiğini açıkladı. Güney Batı Anadolu’nun Türkiye'nin en tehlikeli deprem bölgesi olduğuna işaret eden Ersoy, oradaki mekanizmanın aynı Şili, Japonya, Endonezya gibi dalma-batma zonundaki depremler, derin depremler olduğunu aktardı. Ersoy, ancak bu büyüklükteki depremin yıkıcı olmayabileceğini duyurarak, ancak çevreden çok hissedilebileceğini belirtti.
Bu derinliğin Türkiye’nin ana karasındaki depremlere benzemediğini kaydeden Ersoy, normal depremlerin 30 km'yi geçmeyeceği bilgisini paylaşarak, bunun biraz daha batıda olduğunu düşündüğünü söyledi.
Depremlerin, 8,6'ya kadar çıkabileceğini bunun çok büyük bir deprem olduğunu, tsunamiler ve volkanizmaları tetikleyebileceğini açıklayan Ersoy, bu üçlü tehlikenin tarih boyunca meydana geldiğini ifade ederek, en çok çekindiği yerlerden birinin güneybatı Anadolu olduğunu belirtti.