Snapchat’e video çekerken zoom yapabilme özelliği geldi

Snapchat için merakla beklenen video sırasında zoom yapabilme özelliği nihayet geldi. Peki Snapchat kullanıcıları video çekerken nasıl zoom yapabilecekler?

Görüntülü chat kavramına farklı bir açıdan yaklaşan Snapchat, kısa videolar çekip paylaşma ve fotoğraf göndermeye yarayan bir uygulama. Kendine has bir mobil kullanıcı kesimine hitap eden uygulamada kısa süreli videolar için kayıt düğmesine basılı tutmak gerekiyor, ancak video çekerken zoom yapmak gibi bir fonksiyon bulunmuyordu. Gelen son güncelleme ile Snapchat’e zoom özelliği geldi.

İlk aşamada iPhone cihazlara, Snapchat 9.7.0 sürümü ile gelen özelliğin kısa süre içinde Android sürümünün de yayınlanacağı ifade ediliyor. Peki Snapchat kullanıcıları video çekerken nasıl zoom yapabilecekler? Öncelikle biraz zorlanacaklarını baştan belirtelim…

Zorlanacaklar çünkü, Snapchat’te video kaydı yapmak için bir elinizle cihazı hem tutup hem kayıt düğmesine basıyordunuz, artık zoom için diğer elinizle de ekrana dokunmanız gerekecek. Üstelik sadece bu da yeterli değil, kayıt tuşuna basan parmağınızın yanı sıra bir diğer parmağınıza daha ihtiyaç var. Biraz karmaşık ve kısa bir alışma süresi gerektireceği bir gerçek…

Ekranda kayıt tuşuna basarken iki parmağınızla yakınlaştırma-uzaklaştırma işlemleri yapmanız gerekiyor. Bunun için ekran üzerinde iç kısımda-dış kısma sürükleme hareketi yaptığınızda yakınlaştırma gerçekleşiyor. Dış kısımdan iç kısma yapılan hareket ise uzaklaştırmayı sağlıyor. iPhone kullanıcılarının video kaydı sırasında yaptıkları hareketler yani.

Snapchat’e gelen yeni zoom özelliği sayesinde daha detaylı ve daha eğlenceli videolar çekilip gönderilebiliyor. Güncellemenin Android’e her an gelebileceğini belirtelim; bu yüzden cihazlarınızdaki güncellemeleri kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri