CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ali Taşkın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ile birlikte Mihmandar Uygulama Oteli’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve geldiğinden bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Öğrenci Bilgi Sistemi’nden Elektronik Belge Yönetimi Sistemine geçildiğini söyleyen Yıldız," Online olarak aktararak anında elektronik ortamda diploma basımına başladık. Öğrencilerimiz üniversite tarihinde ilk kez mezun oldukları anda diplomalarını alabilecekler. Böylelikle geçici mezuniyet belgesi de tarih oldu. Ayrıca yeni kullanmaya başladığımız Öğrenci Bilgi Otomasyonu ile farklı bir üniversite okuyan öğrenciler tespit edilmiş, bu öğrencilerden harç ücreti alınmıştır. Daha önce bu öğrenciler tespit edilememesi sebebi ile üniversitemizin maddi kayıpları olmaktaydı." dedi.
"900 yataklı hastane yapılacak"
Üniversiteye yapılacak yeni hastanenin Teknokent’in karşısındaki boş alana inşa edileceğini aktaran Yılıaz,"Sağlık kampüsü olması planlanan oldukça büyük alanda yatay mimaride inşa edilecek Hastane 900 yataklı bir hastane olacak. Sivas’ın 40-50 yıllık ihtiyaçlarına cevap verebilecek olan hastanemizin gelecekte ortaya çıkabilecek yeni bir hastane veya ek bina inşa edilecek olursa alanın büyüklüğü nedeniyle ek bina yapılacak alanı da mevcut." diye konuştu."Her değişiklik birilerini rahatsız ediyor"
Son günlerde bazı yayın organlarında üniversite aleyhine çıkan haberlerin sorulması üzerine Yıldız şunları kaydetti.
"Her değişiklik birilerini rahatsız eder. Bu çalışanları da rahatsız edebilir. Şehirlerden birilerini de rahatsız edebilir. Güvenlikten dolayı kapılarda yapmış olduğumuz değişiklikten rahatsız olanlar oldu. Bana şu mesajı gönderenler oldu. ’Hoca ne yapmaya çalışıyorsun. Üniversite de ne saklıyorsun.’ Üniversitede ne arıyorsun ki sen burası eğitim kurumu. İşiniz olduğunu zaman hiçbir engel yok. Burası 60 bin kişinin yaşadığı bir yer. Bir güvenlik tedbiri almamız gerekiyor. YÖK’ten bize yazılar geliyor. Emniyetten yazılar geliyor. Biz her yıl valilikte üniversite güvenliği ile ilgili toplanıyoruz. Emniyetin bize dikkat edin dediği yerler var. Bizde bu anlamda kapılar yaptık. Güvenlik noktaları kurduk. Ama yıllarca üniversiteye gelip ’üniversiteyi gezelim’ diyenler vardı. Çok farklı olaylar oluyordu. Tedbirler aldık. Bundan birileri rahatsız oldu. Üniversitede yıllardır yapılmayan şeyleri yaptık. Üniversiteden nemalanan bazı insanlar vardı. Bunların nemaları kesildi. Her şey kontrol altında her şey şeffaf yapılıyor. Vakfın borçları var. Bunu her zaman paylaştık. Vakfın borçlarından dolayı halka açık yerleri şehirden bazı anlaştığımız esnafa veriyoruz. Mesela hastane kantinlerini veriyoruz. Bunu yaparken bir kaç yerden bize teklif geldi. 5 kişilik vakıf yönetim kurulu olarak toplanıyoruz. 5 kişinin kararıyla imzasıyla karar veriyoruz. Çıkan haberler ya da aleyhteki şeylerin çoğun bunlardan kaynaklanıyor. Kimlerin çıkarttığını da biliyoruz."
"Üniversiteyi çiftlik gibi kullananlar vardı"
Üniversiteyi ve vakfı çiftlik gibi kullananların olduğunu bunların önüne geçtiklerini ifade eden Yıldız,"Bu bize emanet hiç kimse kusura bakmasın bu emanete ihanet etmeyiz, ettirmeyiz. Kimse üniversiteyi yönetmeye kalkmasın burada bir yönetim var. Herkes haddini bilsin. Çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptık. Biz siyasi parti değiliz, politikacı değiliz ki her haberde çıkıp bir açıklama yapalım. Biz üniversiteyiz. Bir ağırlığımızın olması lazım. Hukuk devleti burası hukuka inanıyoruz. Çıkan haberlerle ilgili hukuka başvurumuzu yapıyoruz ve sonucunu bekliyoruz. Hakimlerimiz ne karar verirse ona saygılıyız. Ulusal medyada bir haber çıkmıştı. Haberin kimi gönderdiğiniz biliyoruz. Bu tamamen yalan ve gerçeğe dayanmayan bir haberdir. Bin üzerinde geçici işçiye kadro veriliyor. Buna sevinmemiz gerekir. Üniversitede kimin tanıdığı yok. Bunu şirket alır şirket çıkarır. Biz kimseyi üniversite olarak işten çıkarmadık. Şirket çıkarır. Biz alıp bir çıkarmayız. Şirketteki işçiler sınavla alınmıyor. Biz sınav yok ki birilerine haksızlık olsun. Verilen habere baktığınız zaman 13 kişi civarında falan gözüküyor. Bunlar 10 yıldır, 7-8 yıldır çalışan insanlar işin garip tarafı da bu. Biz hukuki süreci başlattık. Tekzibi yayınlattık. Şeffaf iş yapıyoruz. Bunun bir emanet olduğunu biliyoruz. Biz sadece hukuki yola başvuruyoruz." şeklinde konuştu.