Sırt ağrısı günümüzde en çok yaşanan hastalıklardandır. Sırt ağrısı çoğunlukla geçicidir ancak bazı durumlarda ağrı kronikleşebilir. İlaç kullanmak istemeyen kişiler için evde uygulayabilecekleri doğal ve basit yöntemlerle bu ağrılarını hafifletebilir. İşte tüm bilgiler…
NEDENLERİ
Masa başı çalışmak,
Akciğer hastalıkları,
Boyun fıtığı,
Boyun ve sırtta kireçlenme,
Fibromiyalji,
Skolyoz,
Kemik erimesi,
Kamburluk,
Romatizmal hastalıklar,
Eklem iltihaplanması,
Omurilik iltihaplanması.
NASIL GEÇER?
Kilonuza dikkat edin.
Yağlı ve ağır yiyecekler yerine sağlıklı beslenin.
Sırt kaslarınızın güçlenmesi için düzenli spor yapın.
Dik yürüyün ve oturun.
Yatağınızın ortopedik olmasına özen gösterin.
Sırt çantanızın çok ağır olmamasına dikkat edin.
D vitamininizi kontrol edin.
SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN
NE İYİ GELİR?
Soğuk uygulama: Temiz bir beze sardığınız buz küplerini sırtınızda ağrıyan bölgeye koyabilirsiniz. Soğuk uygulama ağrılarınızı hafifletecektir.
Su tüketimi: Vücudun susuz kalması sıvı kaybına neden olur. Sıvı kaybı ise ağrıların sebebidir. Gün içerisinde 2.5-3 litre su içmeye özen gösterin.
Sarımsak: Doğal antibiyotik özelliği sayesinde sarımsak, sırt ağrılarınıza da iyi gelmektedir. Sabahları aç karnına 2 diş sarımsağı yutarak sırt ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
Papatya çayı: Her gün 1 bardak içeceğiniz papatya çayı vücudunuzdaki ağrı ve yorgunluğa iyi gelecektir.
Zerdeçal: 2 yemek kaşığı zerdeçalı, 1 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı süt ile karıştırıp macun haline getirin. Sırtınızda ağrıyan bölgeye bu karışımı sürün. Zerdeçal, ödemin atılmasına ve vücuttaki iltihaplanmaya çok iyi gelecektir.
Epsom tuzu: Epsom tuzunun stres ve gerginliğe bağlı sırt ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. 2 litre sıcak su içerisine 1 yemek kaşığı epsom tuzu ekleyin. Suyun içerisine havlu koyun ve havlu yardımıyla sırtınıza yerleştirin. Diğer bir yöntem ise; sıcak su dolu bir kova içerisine 2 su bardağı epsom tuzu ekleyin ve bu suyu ensenizden aşağı akıtın.