Sınırdan 400 Suriyeli daha geçti

Türkiye, PYD-IŞİD çatışmatınının sürdüğü Suriye'nin Tel Abyad kentinden kaçan ve Akçakale sınırında bekleyen 400 Suriyeli'nin daha geçişine izin verdi. Son bir haftada sığınanların sayısı 17 bini geçti. İki günde Türkiye'nin kucak açtığı mülteci sayısı ise 5 bini buldu.

Türkiye, Suriye'nin Tel Abyad kentinden kaçarak Akçakale sınırına gelen binlerce Suriyeli'ye yine kucak açtı. Sınırda bekleyen 400 Suriyeli'nin daha geçişine izin verildi. Son bir haftada sığınanların sayısı 17 bini geçerken, iki günde Türkiye'ye giriş yapan mülteci sayısı 5 bini buldu.

Türk askeri, AFAD görevlileri, kadın yaşlı ve çocuklar öncelikli olmak üzere yüzlerce kişinin tahliye edilmesi için yoğun bir çaba sergiliyor. Görevliler, sıcaktan bunalan Suriyelilere su dağıttı.

Ayrıntılar hazırlanıyor...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

YPG Tel Abyad'a girdi, IŞİD kuşatma altında
IŞİD ve PYD'nin çatıştığı Tel Abyad'da neler oluyor?
Suriye sınırında yürek sızlatan görüntüler

Güncel Haberleri