Şenol Güneş basın toplantısı düzenleyecek | Şenol Güneş istifa mı ediyor?

Şenol Güneş yarın saat 12.00'da basının karşısına çıkacak. Beşiktaş teknik direktörü yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırmıştı. Şenol Güneş istifa mı ediyor?

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş Lig TV'ye verdiği röportaj ile dün yaptığı açıklamarla yönetimi topa tutmuştu. Şampiyon takımdan 4 oyuncu gitmez diyen tecrübeli hoca söylesey de birşey değişmiyor diye yönetimi eleştirdi. Söylediklerim anlaşılmıyor diyen Şenol Güneş son dakika kararı alarak yarın saat 12.00'da basın toplantısı düzenleyecek.  

Yeterli transfer yapılmadığı gerekçesiyle yönetime mesaj gönderen 64 yaşındaki teknik adam Şenol Güneş yarın saat 12.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN YÖNETİME ELEŞTRİ

Yapılacak transfer sayısı hakkında konuşan Güneş, "Şu an 5-6 oyuncu lazım, en az 3 isim alınmalı. Sol bek lazım, stoper lazım. Tosic sol bek, Adriano sol bek. 4 tane stoper şart. Bunları yönetimle konuştuk, sizlerle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor. Türkiye'de kendi kafasındaki planlar yapılıyor. Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Ceza alan takım transfer yapıyor. Biz şampiyon takımken transfer yapamıyorken, UEFA'dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam, kafam basmaz. Gidenlerin hiçbirine izin vermezdim. Direk oynattığım oyuncuya bunu demem. Santrafor alınmadığı müddetçe, bu takımdaki oyuncular bu baskının altında ezilecekler. Bu net. Sosa'ya ilişkin benim söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Bunlar benim bilmediğim konular. Ben de gazetelerden okuyorum." dedi.

Beşiktaş'ın şampiyon kadrosundan 4 tane oyuncu gitmemesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Bu oyuncuların bu hale gelmemesi lazım. Beşiktaş şampiyon olmuş 4 oyuncu gitmez. Bunda benim hatam var, yönetimin hatası var. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız gitmek mantıklı değil. O zaman ilk ben giderim. Para durumu var saygı duyuyorum ama daha çok mutlu olmamız gerekirken daha çok mutsuzluğa neden gidiyoruz anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Mario Gomez'den sonra psikolojik olarak boşluk yaşanabileceğini dile getiren Güneş, "Kulübü biz yönetmiyoruz. Biz takımı yönetiyoruz. Patron var, genel müdür var. genel hesaba bakılır en son kararı patron verir. Defansıfımızda sıkıntı vardı hala var. Galatasaray'ın 4 tane stoperi vardı, yine stoper aldı. Forvette Gomez'den sonra psikolojik olarak boşluk olabilir. Yine öyle birinin bulunması lazım. Süper Kupa'da Cenk oynadı, Cenk yetenekleri itibariyle daha iyi işler yapabilirdi ama eleştiri geldi. Haksızlık olabiliyor, Cenk o pozisyonları gol yapabilecek kapasitede." dedi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN KULÜP BAZINDA BAŞARILARI

FUTBOLCU OLARAK

Trabzonspor (18 Kupa)

-Türkiye Süper Lig (6): 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1984
-Türkiye Kupası (3): 1977, 1978, 1984
-Süper Kupa (6): 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1983
-Başbakanlık Kupası (3): 1976, 1978, 1985

TEKNİK DİREKTÖR OLARAK

TÜRKİYE

-FIFA Dünya Kupası Üçüncülük (1): 2002
-FIFA Konfederasyonlar Kupası Üçüncülük (1): 2003

TRABZONSPOR (5 Kupa)

-Türkiye Kupası (2): 1995, 2010
-Süper Kupa (2): 1995, 2010
-Başbakanlık Kupası (1): 1994

BEŞİKTAŞ (1 Kupa)

-Süper Lig (1): 2016

KİŞİSEL BAŞARILARI

-1979: Türk futbol tarihinde Süper Lig'de en uzun süre gol yememe rekoru. (1.112 dk)
-1979: Süper Lig tarihinde bir sezonda en az gol yiyen kaleci (6 gol)
-1979: Türkiye'de Yılın Sporcusu (1):
-1979: Türkiye'de Yılın Futbolcusu (1):
-1980: Türkiye'de Yılın Sporcusu (1):
-1994: Türkiye'de Yılın Antrenörü (1):
-1996: Türkiye'de Yılın Antrenörü (1):
-2002: Türkiye'de Yılın Teknik Direktörü (1):
-2002: UEFA Dünyada Yılın Teknik Direktörü (1):
-2002: TGC Yılın Teknik Adamı
-Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası 2002
-IFFHS Dünyada 21. Yüzyılın en iyi Teknik Direktörleri 51. sıra 
-Dünya Klasmanında Türkiye Millî Takımını 7. sıraya oturtan tek teknik direktör.
-Türkiye Millî Takımını FIFA Dünya Kupasında 3. yapan ilk ve tek teknik direktör.
-Türkiye Millî Takımını FIFA Konfederasyonlar Kupasında 3. yapan ilk ve tek teknik direktör.
-Süper Lig tarihinde en çok galip gelen teknik direktör (222 galibiyet).
-Süper Lig tarihinde en çok puan alan teknik direktör (Bir galibiyeti iki puanlı sistemle olmak üzere 776 puan topladı. Maç başına puan ortalaması 1.76 oldu).

MEHMET DEMİRKOL'DAN ŞENOL GÜNEŞ AÇIKLAMALARI

"Çok sert açıklamalar yapmış. 'Hem sağ bek hem sol bek niye aldık?' diyor. Stoper istiyor. Galatasaray alıyor, biz neden alamıyoruz?' diyor. Adriano ile Gökhan Gönül ne düşünmüştür? Bir de o taraftan bakmak lazım.

Cenk konusunda geçen sene çok övgüyle bahsetti. Ondan da yararlandı. Ama 1. oyuncusu olmadığını söylüyor.

Bir uçağı eğer ekstra hava durumu veya çok ciddi bir arıza yoksa, bir pilotun düşürmesi için 7 tane hatayı üstüste yapması lazım diye duymuştum. Onun güvenlik uyarıları var. Beşiktaş'ın bu sene şampiyonluğun bir numaralı adayı olmaması için 7 hatayı üstüste yapması lazım. O kadar favori. Ama 3'ünü 4'ünü yaptılar. Daha dün dedim ki, "Bu ligin ağası Beşiktaş" akşama Sosa gitti. Ne oldu, Beşiktaş'ı geçen sene farklı yapan öndeki 4'lünün 3'ü yok. Töre yok, Gomez yok, Sosa yok. Bir tek Quaresma kaldı. Olcay'ı falan sayıyorum ama idealden bahsediyorum.

Bunu plansız yaparsan Şenol Hoca'da kontak atıyor. Kontak attığı zaman da kavgaya uzanabilecek konular ortaya çıkıyor.

Ben Beşiktaş yöneticisi olsam hiçbir şey söyleyemem. "Hoca haklı derim" ama "Hoca, Sosa'nın gidişiyle ilgili nasıl bilmiyor olabilirsin ki" derim. Yönetici olsam benim de sigortam burada atar.

Sosa konusu şubattan beri devam ediyor. Sosa diyor ki 'Ben 1.5 milyon Euro alıyorum; ama Mustafa Pektemek 1 milyon 800 bin Euro alıyor. Sözleşmeyi öyle yaptık ama şu andaki şartların iyileştirilmesi gerekiyor." diyor. Şimdi neredeyse eylüle geliyoruz. "31 yaşındaki bir oyuncuya daha fazla para vermem' diyebilirsin. "31 yaşındaki oyuncuya 7.5 milyon Euro'luk teklif geldi diyebilirsin."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Beşiktaş on numarasını buldu - 18 Ağustos Beşiktaş Transfer haberleri - Son Dakika spor haberleri
Fikret Orman: Beni taraftarın önüne attın Şenol Güneş
Şenol Güneş: Şampiyon takımdan 4 futbolcu birden gitmez

Spor Haberleri