Selahattin Demirtaş Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

HDP heyetini kabul eden CHP yönetimi, Selahattin Demirtaş'ın PKK terörü karşısındaki tavrına destek verdi. PKK'yı şartsız silah bırakmaya çağırmaktan kaçınan, çatışmadan hükümeti sorumlu tutan Demirtaş için, "feryadını samimi bulduk" açıklaması geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve FigenYüksekdağ ile görüştü.

Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme 35 dakika sürdü.

Görüşmede CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Levent Gök ile HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan da yer aldı.

Kılıçdaroğlu, HDP heyetini makam odasının kapısında karşıladı.

Altay: PKK bir an önce silahları bırakmalı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'de silahların susması, akan kanın durması noktasında yapılabilecekler ve bu konuda siyasi partilerin üzerine düşen görevler bakımından çok verimli, faydalı, olumlu bir görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Öncelikle herkesin içinin rahat olmasını isteriz ki CHP olarak; Türkiye asla ve asla bölünmeyecek, barış, huzur, kardeşlik içinde yoluna devam edecektir. Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün ve iç barışının en büyük teminatı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elbette siyasi partilerle birlikte ama CHP Türkiye'de barışın tesisinin ana aktörü olma misyonunu, iddiasını ve görevini sürdürmeye devam edecektir."

"Demirtaş'ı samimi bulduk"

Altay, "HDP'nin PKK'ya olan tavrı konusunda CHP'nin bir talebi oldu mu?" şeklindeki soru üzerine de "HDP'nin, PKK'ya yönelik, Sayın Demirtaş'ın son günlerde bizce de çok olumlu karşılanan samimi, iyi niyetli çabalarını, feryadını Türkiye'de duymayan kalmadı. Tabii biz de duyduk. Sayın Demirtaş'ın bu çabalarını olumlu buluyoruz" diye konuştu.

Baluken: Çok verimli oldu

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de son derece olumlu, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Diyalog kanallarının açık olması, barış çabalarının artması gereken bir dönemden geçiyoruz. Bütün toplumda, Türkiye'nin tamamında diyalog kanallarının tekrar açık olması ve barış umutlarının yeniden yeşertilmesiyle ilgili beklenti var" diye konuştu.

ANKARA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Selahattin Demirtaş'ın "desteksiz" iddiaları
Nihat Doğan Özgecan tweeti nedeniyle ifadeye çağrıldı

Güncel Haberleri