Şekerin 21 dönümü ihale ile özelleşecek

Türkiye Şeker Fabrikaları’nın Tekirdağ ili sınırları içinde envanterinde bulunan 21 bin 671 metrekare arazisini ihaleyle özelleştirilmesi planlanıyor. İhalede teklif için son tarih 10 Nisan.

Daha önce özelleştirme konusuyla Türkiye’nin gündeminde yer edinen Şeker Fabrikaları, şimdi de arazileriyle konu oldu. Türkiye Şeker Fabrikaları’nın Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan ilanında, “Aşağıda detayı yazılı bir adet taşınmaz, şirketimiz tarafından, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkındaki Kanun kapsamında satış yöntemi ile özelleştirilecektir” denildi. İhalede, arazinin bulunduğu bölge, ‘Tekirdağ İli, Muratlı İlçesi, Kurtpınar Mah. alanı 21,671.72 m2 geçici teminat tutarı 750 bin TL, şartname bedeli KDV dahil 200 TL ve son teklif verme tarihi de 10 Nisan 2018 - 14:00’ olarak belirtildi ve şöyle denildi: “İhale; birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapılmak suretiyle ‘pazarlık usulü’ ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir. İhaleye gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilirler.” Afyon, Ağrı, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikalarının ‘varlık satışı yöntemiyle’ özelleştirilmeleri öngörülüyor. Tekirdağ’daki şeker fabrikası arazisinin AVM ve rezidans yapılmak istenmesine ilişkin daha önce basına yansıyan birçok bilgi ortaya çıktı. Hatta konuyla ilgili olarak Şeker-İş Başkanı İsa Gök, “Satılacak şeker fabrikaları kapatılarak, değerli arsa ve arazilerine tıpkı EBK’da olduğu gibi lüks konut ve AVM türü ticari alanlar yapılacak” iddiasında bulunmuştu.

HEDEF ARAZİLER İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde Elbistan Şeker Fabrikası’nın da arazileri için satılmak istendiğini söyleyen CHP PM Üyesi Ali Öztunç, 2 bin 400 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu ve 900 dönümünün fabrika alanı, bin 500 dönümünün ise arsa olduğunu dile getirerek, “Şehrin içerisinde kalan bu arsa, Elbistan’ın en değerli bölgesi. Ceyhan Nehri’nin doğduğu kaynağın hemen yanındaki bu arsanın metre karesi 400 TL. İmarla birlikte buranın değeri 100 milyonlarca TL olacak. Amaç da satışı yaptıktan sonra bu arsaları arazi mafyası üzerinden satışa çıkartmak. Buna karşı çıkıyoruz. Halkın, tüm Elbistanlının ortak malı olan bu araziyi peşkeş çektirmeyeceğiz” açıklamalarını yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Şekerde hesaplar 5 yıllık

Ekonomi Haberleri