İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde imza atması şartlı tahliye edilen özel halk otobüsü şoförü Eren Güngör,12.33'te karakolda imza atmasının ardından eşi ve çocuğuyla beraber şehit annesi Tura'yı merkez Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve özür için yanında getirdiği çiçeği şehit annesi Tura'ya vererek elini öpen Güngör, "Ben hatamı anladım. Beni gönülden affet. Bundan sonra ikinci oğlun da benim. Her zaman gelir elini öperim. Ben kötü bir insan değilim. Bir an sinirle oldu, yaptığıma pişman oldum, senin kalbini kırdım." dedi.
Tura da Güngör'e "Annen, baban, eşin geldi olaydan sonra, çok da üzüldüm. Ben seni affediyorum. İnsanız hepimiz hata yapabiliriz." cevabını verdi.
Şehit annesi Tura, Güngör'ü affettiğini söyledi. Güngör'ün eşi ve çocuğuyla ziyarete gelmesi dolayısıyla mutlu olduğunu aktaran Tura, "Özür diledi, elimi öptü. Elinde çiçekle eşiyle geldi. Ben de affettim. Affederim, niye affetmeyim? Bir hata yaptı ama bilemedi. Olmasaydı iyiydi ama oldu, geçti artık. Benim içimde vicdan var, merhamet var. Dayanamam böyle şeylere." diye konuştu.
Tura, Güngör'ün hapisten çıktığını duyduğunda sevindiğini belirterek "Televizyonda çıktığını görünce vallahi çok sevindim. Keşke olmasaydı diye üzüldüm. Gelir elimi öperse her zaman memnun olurum. Ben ailesini de tanıyorum. Ben affettim, devletimiz de affetsin. Devletimiz affeder, devletimiz büyüktür." dedi.
'YAPTIĞIM HATANIN FARKINA VARDIM'
Şehit annesinden gönülden özür dilediğini vurgulayan Güngör, "Teyzeden çok çok özür diliyorum. Beni sayarsa ikinci oğlu olarak saysın, haftalık ziyaretine gelir elini öperim. Ben gönülden özür diliyorum. Çiçeği hem özür hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğu için getirdim. Aynı zamanda teyzemin Dünya Kadınlar Günü'nü kutladım." ifadesini kullandı.
İMZA SAATİ ÖZELLİKLE 12.33 OLARAK BELİRLENMİŞTİ
Adana'da 13 Şubat'ta elindeki kartı göstererek otobüse binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcu Zübeyde Tura'dan ısrarla 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför tutuklanmıştı.
Hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan şoför Eren Güngör'ün avukatı tutuklama kararına itiraz etmişti.
İtiraz dilekçesini değerlendiren Nöbetçi Adana 2. Sulh Ceza Hakimi, Güngör'ün bağlı bulunduğu kolluk birimine her gün saat 12.33'te giderek, "Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı." dizelerinin yer aldığı İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde imza atması şartı ile adli kontrol kararıyla tahliyesine karar vermişti.
İmza saatini 12.33 olarak belirleyen hakimin, hakarete maruz kalan kadının oğlunun şehit düştüğü Bingöl'ün 12 olan plaka kodu ile olayda şehit düşen 33 askeri göz önünde tuttuğu belirtilmişti.
ADANA/AA