Kazı çalışmasına giden geri dönmedi, cesetleri dahi bulunamadı! Evin altında başka boyuta açılan kapı var
2016 yılında Tarsus'taki bir evin avlusunda yapılan gizemli kazıyla ilgili yıllar sonra konuşan iki arkeolog, bir yıl süren kazı çalışmalarının ardından kendilerinin ölümle tehdit edildiğini dile getirdi. 2012 yılındaki kazıda yer alan 15 kişinin kaybolduğunu ve cesetlerinin dahi bulunamadığını aktaran arkeologlar, avlunun altında başka boyuta açılan bir kapı olduğunu ileri sürdü.
112
Türkiye'de bir döneme damga vuran en önemli olaylardan biri olan Mersin'in Tarsus ilçesindeki kazının gizemi hâlâ çözülemedi.
2016 yılında başlayıp bir yıl süren kazı, o dönem kamuoyu gündemini meşgul etmişti. Kazının bitmesinin ardından ne bulunduğu ise gizli kaldı.
212
KAZIDA ÇALIŞAN ARKEOLOGLAR CAN KORKUSU YAŞIYOR
Kazıda görev aldıklarını belirten iki arkeolog, yazar Haluk Özdil'e kazıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.
Arkeologlar, verdikleri bilgileri canları pahasına aktardıklarını ve bu bilgileri verdikten sonra canlarının tehlikede olduğunu öne sürdü.
312
"GİDENLERİN CESEDİ DAHİ BULUNAMADI, BAŞKA BOYUTA GEÇEN BİR KAPI VAR"
Arkeologların konuyla ilgili iddiaları şöyle:
"Orada telefonlar kesiliyor, kazı boyunca sorun devam etti. Hâlâ bile aynı sorunu yaşayan insanlar var bölgede. Oranın altıyla ilgili olayı bütün Tarsus biliyor.
12 yıl önce oraya 15 kişilik bir işçi grubu kazı amacıyla giriyorlar. Bunlar görevliler ve bir daha çıkmıyorlar. Kazdıkları yerler açık ama kendileri yok. Cesetleri de yok. Herhangi bir yıkım falan da olmamış. Donuk taş diye bir şey var o bölgede çok bilinen.
İşte orada geçit kapısı var dendi, herkes o kapının peşindeymiş öyle duyduk. Başka boyuta geçmek amacıyla kullanılıyor. Ama o boyuttaki varlıkların da buraya geçmesini sağlıyor o kapı. Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz."
412
TARSUS'TAKİ GİZEMLİ KAZININ SIRRI NE?
Mersin'in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi'ndeki 4 evin ortak kullanılan avlusunda yapılan gizemli kazının hikayesi 2012 yılında polis memuru Mithat Erdal'ın öldürülmesiyle başladı.
Cinayetin ardından Adana'da bulunan bir otel sahibi 'define var' iddiasıyla evleri satın almak istedi. Polis memuru Mithat Erdal'ın kiraladığı evi alamayan iş insanı, 2014 yılında 4 evden 1'ini satın aldı. Otel sahibi, avlusu ortak olan 30 bin TL değerindeki eski yapı için ise iddiaya göre 230 bin TL ödedi.
512
"EV SAHİBİ AİLE TEHDİT EDİLDİ"
Diğer evleri de almak isteyen iş insansı, ev sahibi Ahmet İpekoğlu ve yakınlarına servet teklif etti. İpekoğlu ailesi evlerini satmamak için direnince de evlerin olduğu yerlerde kazı başladı ve mahalleye ev sahiplerinden başka kimse alınmadı. Ev sahipleri Ahmet İpekoğlu ve annesi Emel İpekoğlu, tehdit edildikleri için kazı bittikten sonra bile açıklama yapmadı.
612
"AVLUDA 'GÖMÜ VAR' İDDİASIYLA KAÇAK KAZI YAPILDI"
İpekoğlu ailesi adına 2017 yılında konuşan avukat Mehmet Habib Ekmekçi, "Yaklaşık 3-4 yılda önce (2012 yılında) Tarsus'ta yaşamakta olan S.K. isimli vatandaş, burada bir gömü olduğu düşüncesiyle kaçak kazı yapma çalışmasına başladı.
S.K. isimli vatandaşların finansörlüğünü yapmak için bu işe soyunanlar iş birliği yaptılar. Ondan sonra S.K. isimli vatandaş bu işe dahildi ya da dahil olmaktan çıktı ya da çıkarıldı, bu kez Mithat Erdal cinayeti dediğimiz olay oldu" diye konuştu.
712
"ÖLDÜRÜLEN POLİSİN CESEDİ EVİN ALTINA GÖMÜLDÜ"
Polis memuru Mithat Erdal cinayetini de anlatan Ekmekçi, "Mithat Erdal isimli kişi kiracı sıfatıyla 'eve ihtiyacım var' der ve evi kiralar. Daha sonra intihar denilen, daha sonra dosyası açıldığında ensesinden vurulduğu için cinayet olduğu ortaya çıkan bir dosya oldu. İşin rengi değişir. Buluntularının Mithat Erdal'ın kiraladığı bu evin altına ve civarına gömüldüğü iddiası var" ifadelerini kullandı.
812
"KAZIYLA İLGİLİ TÜM BİLGİLER ERDOĞAN'A ANLATILMADI"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kazıyla ilgili bütün bilgilerin aktarılmadığını kaydeden Avukat Ekmekçi, "Cumhurbaşkanımızın bilgisi olabilir. Ama insanların üzerine uzun namlulu silahların doğrultulduğundan bilgisi var mı, ya da böyle bir talimatı olabileceğini düşünebiliyor musunuz? İnsanlar evlerine kimlikleri alınıp zorla girebiliyorlardı. Bundan Cumhurbaşkanımızın bilgisi ya da talimatı mı var? Bunlar açıklığa kavuşmak zorunda" şeklinde konuştu.
912
"GAVUR GİBİ SÖYLEDİLER; MÜSLÜMAN GİBİ İNANDIM"
Kazı alanında uzun süre MİT ajanlarının ve özel harekat polislerinin nöbet tuttuğunu belirten Ekmekçi, kazı alanının neden bu kadar sıkı korunduğunu kimsenin bilmediğini söyledi.
İpekoğlu ailesinin tehditler aldığını da aktaran Ekmekçi, "Aile mazbut bir aile olduğu için ekranlara çıkmıyorlar. Hiçbir şekilde resim dahi vermek istemeyen, çok inançlı bir aile. Emel İpekoğlu ilk başta, bana ne dendiyse, 'Gavur gibi söylediler, ben Müslüman gibi inandım, devletin işi denilince bir şey demedim', diyor. Teyze bugüne kadar bir şey sormuyor. Şu anda D. isimli kişi başta olmak üzere çok ciddi baskı uyguluyorlar. Neredeyse artık telefonlara çıkamaz hale getirdiler aileyi" ifadelerini kullandı.