Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! Acısını hala yaşıyor... Bacağını ve çocuğunu kaybetti

24 yıl önce bugün Düzce deprem felaketi ile sarsıldı. Acısının tazeliğini koruduğunu söyleyen ve depremde bir bacağı ile çocuğunu kaybeden Burhan Şen, "Evlerin sağlam yapılması gerekiyor. Yasalara uygun şekilde olması lazım" diyerek acısını anlattı. Depremin ardından kendisinde fobi oluştuğunu belirten Şen, yüksek katlı binalara artık giremiyor.

17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Gölcük Depremi'nden etkilenen Düzce, yaralarını sarmaya çalışırken 12 Kasım 1999'da merkez üssü Kaynaşlı ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

12 Kasım Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Enkazda hem ayağını hem de 16 yaşındaki çocuğunu kaybeden Burhan Şen, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından oradaki insanların en iyi kendisinin anladığını belirterek, “Bu acıyı yaşayan bilir” ifadelerini kullandı.


Depremin merkez üssü Kaynaşlı ilçesinde köfteci dükkanı işleten Burhan Şen, iş yerinin bulunduğu binanın yıkılması sonucu 9 kişiyle enkaz altında kaldı. Enkaz altından ağır yaralı olarak çıkarılıp hastaneye kaldırılan Şen, bir bacağını kaybetti. Oğlu depremde yaşamını yitiren Şen, acısına rağmen yaşama sımsıkı tutunarak depremden sonra açtığı lokantasının geliştirmesinin ardından devretti. 68 yaşındaki Şen, yeni bir iş yeri açmak için hazırlık yapıyor.

'BOŞ DURMUYORUM, YAPABİLDİĞİM İŞİ YAPIYORUM'

12 Kasım 1999 depremine iş yerinde yakalanan 68 yaşındaki Burhan Şen, “5 katlı binanın alt katında iş yerim vardı. Binanın yıkıldığını hissettik. Binada üst kattaki 2 kişi benim dükkanda 7 kişi ile beraber 9 kişi hayatını kaybetti. Sessizlik vardı. Ben yüz üstü yere düştüm. Enkazda yatıyorum bacağım kopmuş ama benim haberim yoktu. Gözümü açtım baktım dizim kaşınıyor. Yattığım yerde elimi çevirip baktım. Dize doğru geliyorum bir baktım ayak bitiyor. Kemikler elime batıyordu. Tekrar inceleyip bakınca ben ayağımın koptuğunu anladım. Daha sonra kendimi kaybettim. Bir müddet sonra ise sesler duydum.

'2 AY TEDAVİ GÖRDÜM...'

Aradan 5-6 saat geçmişti. Diyorlar ki ’Biz bunu buradan alamayız. Üzerinde malzeme var’ Benim orada aklım başıma geldi, konuşmaya başladım. Dedim ki kale bodurların altında beton yok, kum var beni oradan alabilirsiniz. Beni oradan aşağıya düşürüp aldılar. Dışarı çıktığımda beni polis arabası ile Bolu’ya kadar getirdiler. Sonra ise Ankara’ya hastaneye gönderdiler. 2 ay tedavi gördükten sonra sağlığıma kavuştum. Geldim yine iş yeri açtım çalışıyorum. Boş durmuyorum. Yapabildiğim işleri yapmaya çalışıyorum” dedi.

'BUNU YAŞAYAN BİLİR'

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde yaşadığı acıyı tekrar hissettiğini söyleyerek duygulanan Burhan Şen, “Bunu yaşayan bilir. Bu çok zor bir olay. Bir anda enkazdan çıkmak, hepsi Allah’ın verdiği nefesin bitmediğini gösteriyor benim yaşamam” diye konuştu.

'ÇOK KATLI BİNALARA GİRMİYORUM'

Depremin ardından kendisinde fobi oluştuğunu belirten Şen, “Bundan sonra yapılacak yapılar veya evleri sağlam yapmamız gerekiyor. Yasalara uygun şekilde olması gerekiyor. Ben, kat kat binalara girmiyorum. Çünkü bir olay yaşadık. Burada 6 şiddetinde bir deprem oldu Allah’a şükür benim evimde plastik var. Beton yok olmaz uyuyamam çünkü gece. Oradan çıkmak çok zor bir şeydi” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri