Seçim sandık görevlisi sorgulama ekranı 2019 | Hangi sandıkta görevliyim?

Seçimde hangi sandıkta görevliyim? Seçim sandık görevlisi yerleri belli oldu... Sandık görev bilgisi nasıl sorgulanır? Sandık görevlileri neler yapar, sorumlulukları nedir? 31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber seçim sandıklarında görev alacak kişilerin listesi de şekillenmeye başladı. E devlet üzerinden TC Kimlik numarası ile sandık görevlisi bilgi sorgulama işlemi yapabilir, seçimde hangi sandıkta görev alacağınızı görebilirsiniz. İşte detaylar...

Yerel seçim sandık göçrevlilerinin yerleri ve ücretleri belli oldu. E devlet üzerinden erişilebilecke olan sandık görevi sorgulama ekranı, birçok kişinin hangi sandıkta görevli olduğunu görmesine imkan sağlayacak. Hangi sandıkta görevliyim? Seçim sandık görevlisinin sorumlulukları nedir, neler yapar? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? Birçok kişinin merak ettiği ve yanıtını aradığı bu soruların detayını haberimizde derledik. 

SEÇİM SANDIK GÖREVLİSİ YERİNİ ÖĞREN | 31 MART SANDIK GÖREVLİSİ

Yukarıdaki bağlantıya tılayarak e devlet ekranından kimlik bilgileriniz ve şifrenizi girerek seçim sandık görevlisi bilgilerinize ulaşabilirsiniz. 

31 Mart yerel sçeimlerinde hangi sandıkta görevli olduğunu merak eden vatandaşlar, sandık başında alacağı görev ücretini de sorgulamaya devam ediyor. Peki, sandık seçim görevlisi nasıl sorgulanır? İşte, ücretler ve detaylı bilgiler.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Sandık görevlileri, seçime görevli oldukları okullarda katılacağı için, E-Devlet üzerinden seçmen sorgulama ekranını kullanarak nerede görevli olacağı okulu ve sandığı görebilecek. 

Eğer E-Devlet şifreniz yoksa yukarıdaki linke tıkladıktan sonra nüfusa kayıtlı olduğu il, sıra no ve TC kimlik numarası girildikten sonra oy kullanılabilecek okul öğrenilebilecek.

Sandık sorgulama işlemini kolayca yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir. Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz.

Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

YSK'nın 9 Ocak 2019 tarihinde yayımladığı karara göre en yüksek seçim görevlisi ücreti 261 lira olacak. YSK'ya başvurularını yapan adayların görev yerleri belli olurken, eğitimlere başlandı. İşte, görevlilerin alacağı sandık görevlisi ücretleri;

A) YÜKSEK SEÇİM KURULU

* Başkan ve Üyeler 261,00 TL
* Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) 130,00 TL
* İkinci Derecede Sorumlu Görevliler (Şube Müdürü, BİM Müdürü, BİM Koordinatörü Seçim Uzmanı, Seçim Uzman Yardımcısı, 126,00 
Mali Hizmetler Uzmanı,) TL
* Üçüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Şef, Çözümleyici, Programcı, İstatistikçi, Mühendis,) 124,00  TL
* Dördüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur, Teknisyen, Dağıtıcı Sekreter, Santral Memuru, Bilgisayar İşletmeni, Arşiv Memuru) 121,00  TL
* Şoför, Hizmetliler, Bekçi ve Diğer Personel 115,00 TL
* Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL

B) İL VE İLÇE SEÇİM KURULLARI

* Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyeleri 130,00 TL
* İlçe Seçim Kurulları Üyeleri 115,00  TL
* Seçmen Kütük Bürosu Müdürleri 126,00 TL
* Seçmen Kütük Bürosu Zabıt Katipleri 121,00 TL
* Seçmen Kütük Bürosu Hizmetlileri 115,00 TL
* Askı Yeri Görevlileri 110,00 TL
* Memurlar (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL
* Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL
* Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL

C) SANDIK KURULLARI

* Başkan 124,00 TL
* Üye 115,00 TL

 
D) BİNA SORUMLULARI 124,00 TL

Seçim işlerinde çalıştırılacak olanların yaptırılacak işin niteliklerine göre hangi derecede sorumlu görevli oldukları Yüksek Seçim Kurulu Başkanı tarafından belirlenir.

e- DEVLET NASIL KULLANILIR? 

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN

YSK'nın yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı ve 2019 yerel seçimlerinin tarihi kesinleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararıyla yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak. 2019 yerel seçimlerde aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihi ise 1 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Seçimde hangi sandıkta görevliyim? Seçim sandık görevlisi yerleri belli oldu... Sandık görev bilgisi nasıl sorgulanır? Sandık görevlileri neler yapar, sorumlulukları nedir? 31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber seçim sandıklarında görev alacak kişilerin listesi de şekillenmeye başladı. E devlet üzerinden TC Kimlik numarası ile sandık görevlisi bilgi sorgulama işlemi yapabilir, seçimde hangi sandıkta görev alacağınızı görebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Hangi sandıkta oy kullanacağım? YSK sandık sorgulama sayfası
DSP adayı Güven Hokna'nın seçim sloganı belli oldu: Ağzımızın tadı kaçmasın Üsküdar

Seçim 2019 Haberleri