Yaşamınızı Kabusa Çevirecek! 2022'de Teşhis Edildi... İşte Çağımızın 5 Yeni Fobisi...

Herkes zaman zaman korku yaşar. Türbülansta uçmak, karanlıkta yalnız kalmak veya topluluk önünde konuşmak olsun. Kaygı, hayatımızın bir noktasında hepimizin yaşadığı evrensel bir duygudur. Ama her dönemin bir ve ya bir kaç fobisi olabilir. İşte 2022'nin yeni fobileri..

Hayatın akışı normal bir şekilde devam ederken, belirli bir fobiniz varsa, belirli bir durum veya nesneyle karşılaştığınızda korku veya panik duygusu yaşamanız olasıdır. Spesifik bir fobi, bir şeye karşı aşırı veya mantıksız bir korku veya isteksizlik olarak tanımlanan bir tür anksiyete bozukluğudur. Bu mantıksız korkular kişisel ilişkilere, işe ve okula engel olabilir ve hayattan zevk almanızı engelleyebilir.

Hepimiz daha yaygın olanlardan bazılarına aşinayız - yükseklik korkusu (akrofobi), kapalı alanlarda olma korkusu (klostrofobi) ve kaçacak yeri olmayan açık alan korkusu (agorafobi). Yaşam tarzımız değiştikçe, bazı yeni korkular ve endişeler yaşıyoruz. Giderek yaygınlaşan korkulardan bazıları şunlardır.
eko-endişe

İklim değişikliği ve etkisi hakkında çok şey okudukça, iklim değişikliğinin sonuçları hakkında korku duymak giderek yaygınlaşıyor. Bazı insanların küresel ısınma ve doğal kaynaklarımızı boşaltma düşüncesiyle tam anlamıyla panik atak geçirmesi ile genç nesilde daha fazla görülmektedir.

NOMOFOBİ NEDİR? KİMLERİ ETKİLER?

Bu hiper bağlantılılık çağında, telefonunuzu evde unuttuğunuz için huzursuz olmanız veya dikkatinizin dağılması kültürel olarak kabul edilebilir bir dereceye kadar yaygın bir korkudur. Ancak tüm cevapsız aramalarınızı ve mesajlarınızı düşünerek ter döküyorsanız, mobil cihazınız olmadan kalmanın yoğun bir korkusu olan nomofobiden muzdarip olabilirsiniz.

FARK EDİLMEYEN SİNSİ DÜŞMAN GIDA FOBİSİ

Bu, yeni yiyecekleri deneme korkusudur ve küçük çocuklarda yaygın olarak görülmesi nedeniyle giderek önem kazanmaktadır. Telaşlı yiyiciler yaygın ve denenmiş yiyecekleri bile yemediği için hızlı yemek yiyenlerin davranışlarından bu fobi ayırt edilebilir.

SOSYAL BASKI KARBOFOBİYİ DESTEKLİYOR

Şok diyetlerin artması ve belirli bir yöne bakma konusunda büyük bir sosyal baskı ile, tüm karbonhidratların 'kötü' olma eğiliminde bir artış var ve daha fazla insan yoğun bir karbonhidrat yeme korkusundan muzdarip.

'ESITOVULTAFOBİ'YE DİKKAT

Bu büyük bir kelimedir ve sosyal medya korkusu anlamına gelir veya daha psikolojik olarak arkadaşlar veya yabancılar tarafından yargılanma ve sürekli inceleme altında olma korkusudur.

Sizlerde bu yeni fobilerden hangileri gelişti? Bizlerle paylaşmak ister misiniz?


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri