Soğuk algınlığında sırt ağrısı nasıl geçer?

Soğuk algınlığı zaman zaman sırt ağrısına neden olabilir. Peki soğuk algınlığının neden olduğu sırt ağrısı nasıl geçer? işte bu sorunun yanıt.

Soğuk algınlığında sırt ağrısı nasıl geçer? Soğuk algınlığı sırasında sırt ağrısından kurtulmak için aşağıdaki öneriler yardımcı olabilir:

  1. Sıcak uygulama: Sırt ağrısını hafifletmek için sıcak bir havlu veya sıcak su şişesi kullanabilirsiniz. Sıcak uygulama kasları rahatlatır ve ağrıyı hafifletir.

  2. Egzersiz: Hafif egzersizler, sırt kaslarınızı rahatlatır ve ağrıyı azaltır. Ancak, aşırı egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.

  3. Masaj: Sırt ağrısını hafifletmek için sırtınıza hafif bir masaj yapabilirsiniz. Masaj, kasları rahatlatır ve ağrıyı hafifletir.

  4. İbuprofen veya parasetamol: Ağrı kesici ilaçlar, sırt ağrısını hafifletmek için kullanılabilir. Ancak, bu ilaçları kullanmadan önce bir doktora danışmanız önerilir.

  5. Dinlenme: Soğuk algınlığı sırasında yeterli dinlenmek, vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olur. Sırt ağrısının azalması için uygun bir yatakta ve pozisyonda uyumak önemlidir.

Not: Sırt ağrısı, soğuk algınlığı sırasında ağır veya kalıcıysa bir doktora başvurmak önerilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri