Risk gruplarında Eris kaynaklı hastaneye yatışlar arttı

Uzman Dr. Gülay Kılıç, Eris varyantı ile birlikte risk gruplarının hastaneye yatış oranında artış olduğuna işaret ederek "Evde solunum yolu enfeksiyonu geçiren bireylerin mümkün olduğunca izole olması gerekiyor" dedi.

Eris varyantı ile birlikte risk gruplarının hastaneye yatış oranında artış olduğuna işaret eden Medicana Sağlık Grubu Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Dr. Gülay Kılıç, “Otoriteler, henüz endişe edici bir durumun söz konusu olmadığını, ölümlerde önemli artış olmadığını ifade ediyor ancak daha kötü mutasyonların çıkmaması ve daha ciddi sağlık sorunları oluşmaması için tedbir alınması gerekiyor” dedi. Kılıç, belirtiler arasında daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları olduğunu ifade etti.

Varyantın özellikle 65 yaş üzeri, bağışıklığı baskılanmış veya kronik hastalığı olan kişilerde, zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonları belirtilerine neden olabileceğine dikkati çeken Kılıç, şu bilgileri verdi:

“Sıklıkla karşılaşılan semptomlar, boğaz ağrısı veya boğazda yanma, ateş, kuru öksürük, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, baş ağrısı, hapşırma, halsizlik ve yorgunluk, kas ve vücut ağrıları, iştahsızlık, nefes darlığı, bulantı ve kusma, ishal, tat ve doku kaybı, deri döküntüsü, ağız mukozasında aft ve ülserler, kızarmış ve ağrılı el veya ayak parmakları, boğuk bir ses, kaşıntılı veya kırmızı gözler.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri