Nar mucizesi! Haftada 4 gün nar yiyin hayatınızı kabusa çeviren o 3 hastalıkla vedalaşın

"Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane" bilmecesinde olduğu gibi, nar gerçekten bin derde deva bir meyve. Kış aylarında nar tüketilmesi uzmanlar tarafından şiddetle öneriliyor. Nar adeta tek başına vücut için gerekli bütün vitaminleri bünyesinde barındırıyor. İşte neden düzenli nar yemeliyiz sorusunun cevabı haberimizde...

Tarih boyunca insanlar narı eşsiz tadı ve varsayılan sağlık yararları için yemişlerdir. Günümüzde araştırmalar, nar ve nar suyunun sağlığa faydalarına ilişkin bazı iddiaları desteklemektedir. Bu haberimizi okuduktan sonra bir dahaki sefere bir şeyler atıştırmak istediğinizde nar yemek isteyeceksiniz...

Bir meyvenin nasıl büyük bir sağlık dozu olabileceğini hiç merak ettiniz mi? Cennet meyvesi olarak bilinen nar, sağlık açısından sayısız faydası bulunan, aril adı verilen çok sayıda yenilebilir tohumla doludur. Aril ile birlikte yakut renkli dış kaplamanın içindeki kristal meyve, antioksidanlar ve anti-viral özellikler açısından zengindir. Doktorlar, vücudun bağışıklığını ve gücünü artırmak için her gün bir nar yemeyi önerir. Bu güçlü meyvenin temel özelliklerinden biri, kan dolaşımınızı arttırdığı bilinmesi ve bu nedenle kansızlık için kanıtlanmış ilaçlardan biri olmasıdır.

Nar, sağlığa faydaları için yıllardır kullanılmaktadır. Modern bilim, narların kalbinizi korumaya yardımcı olabileceğini ve hatta kanseri önleyebileceğini buldu. Taze nar aynı zamanda kilo vermeyi teşvik eden, kolesterolü düşüren ve kabızlığı kolaylaştıran bir lif kaynağıdır.

Ek olarak, nar şunları sağlar:

  • folat
  • K vitamini
  • E vitamini
  • B6 vitamini
  • Potasyum

Narın yarısı bir porsiyondur ve şunları içerir:

  • Kalori: 72
  • Protein : 2.35 gram
  • Yağ : 1,6 gram
  • Karbonhidratlar : 26 gram
  • Lif : 5.5 gram
  • Şeker: 20 gram

SAĞLIK YARARLARI

Nar, çeşitli sağlık yararları olan bir süper gıda olarak lanse edilmiştir. Nar uzun yıllardır bağırsak parazitlerini tedavi etmek veya önlemek için kullanılmıştır. İnsanlarda bulunan en yaygın parazitler yuvarlak kurtlar, kıl kurtları ve tenyalardır. Her gün nar yemek, parazitlerin dışarı atılmasına yardımcı olabilir ve bu zararlılarla ilişkili semptomların şiddetini azaltabilir. Bağırsak parazitlerine, su, toprak veya yiyecek yoluyla enfekte dışkıya dokunmak veya onları yutmak neden olur. Sık seyahat edenler, AIDS veya HIV'e sahip olanlar veya yaşlı veya çok genç olanlar da dahil olmak üzere bazı insanlar bağırsak parazitleri geliştirme riski altındadır. Kötü hijyen ve sanitasyon alışkanlıkları da bağırsak parazitleri riskini artırır. Bağırsak parazitleri olan kişiler, onları yok etmek için doktorları tarafından verilen ilaçları alabilir veya doğal maddeler kullanarak bunları gidermeye çalışabilirler. Çekirdekleri il birlikte düzenli bir şekilde tüketilen nar ise; 4-5 gün sonra bağırsak kurtlarını döküyor. Bağırsaktaki yaraları kapatıyor ve ishali durduruyor.

Ek olarak, narın diğer sağlık yararları şunları içerir:

Kalp sağlığı

Araştırmalar, narların, kan basıncını düşürmek ve kan şekeri seviyelerini düşürmek de dahil olmak üzere birçok yönden kalbi koruyabildiğini ileri sürdü.

Diyabet Kontrolü

İlk çalışmalar, nar suyu içmeye başlayan tip 2 diyabetli kişilerin insülin direncinde iyileşme gösterdiğini ortaya koydu . Nar ayrıca diyabeti olmayan kişilerin sağlıklı bir kiloda kalmasına yardımcı olabilir.

Kanser Riskini Düşürmek

Nar, her ikisinin de serbest radikallerin hücrelerinize zarar vermesini önlediği bilinen antioksidanlar ve flavonoidler açısından zengindir. Bazı araştırmalarda nar prostat, meme, akciğer ve kolon kanserlerini önlemede etkili olma potansiyeli gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Uzmanlardan ‘Türkiye’de de hastalık görülme sıklığı artıyor’ uyarısı: Hareketsiz bir yaşam diyabete davetiye

Sağlık Haberleri