Kışın ayak üşüme derdine anında son veren basit yöntem! Bu basit yöntemi deneyin ayaklarınız sıcacık kalsın

Kış zamanı, tek yapmak istediğimiz sıcacık battaniyemize sarılmak ve ısınmak. Kışın soğukla ​​savaşmak için vücudumuzun ısınması gerekir. Kazaklar, montlar, ceketler ve botlar üst üste yığılabilir, ancak çoğu zaman çoğumuz üşüyen ayaklara takılıp kalırız! Ve bilin bakalım ne kadar kalın ve kabarık olursa olsun bu durum her zaman bir çift çorapla çözülemez. Bütün bunlara kafa sallıyorsan, kışın üşüyen ayakların acısını çeken yalnız değilsin.

Siz de kışın ayakları sürekli üşüyüp ısınmayanlardan mısınız? Peki ayaklarınızın neden hep soğuk olduğunu hiç merak ettiniz mi? Basit sebep sıcaklık eksikliğidir. Soğuk ayaklar, aşırı soğuk hava nedeniyle kışın herkesi etkiler. Soğuk bir günde vücut sıcaklık düşüşüne ekstremitelerinizdeki kan damarlarını daraltarak tepki verir. Soğuk ayaklar endişelenecek bir durum olmasa da ayaklarınız sürekli üşüyorsa daha ciddi sağlık sorunlarına işaret edebilir.

SOĞUK AYAKLARA NE SEBEP OLUR?

1. ZAYIF DOLAŞIM

Kış aylarında ayakların üşümesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Sıcaklık düştükçe, kişinin vücudu çekirdeği sıcak tutmak için çalışır. Böylece kan damarları, dolaşımınızı vücudunuzun çekirdek kısmına sınırlamak için daralır ve ayaklar üşüyebilir.

2. ANEMİ

Vücutta çok az normal kırmızı kan hücresi bulunduğunda olur. Bunun nedeni demir eksikliği, B12 vitamini ve hatta kronik böbrek hastalığı olabilir. Bu nedenle, birçok insan soğuk ayakları deneyimleme eğilimindedir.

3. ŞEKER HASTALIĞI

Şeker hastalığınız var mı? O zaman özellikle ayaklarda veya ellerde dolaşım sorunları yaşayabileceğiniz için dikkatli olmanız gerekir. Anormal kan şekeri seviyelerine sahip olmak, arterlerin daralmasına ve dokulara kan akışının azalmasına neden olarak ayakların üşümesine neden olabilir.

4. DİYABETİK PERİFERİK NÖROPATİ

Bir tür sinir hasarı olan diyabetik periferik nöropatisi olanlar da soğuk ayaklara sahip olabilirler.

5. HİPOTİROİDİZM

Az çalışan tiroid bezi, metabolizmayı olumsuz etkileyen düşük düzeyde tiroid hormonu üretir. Böylece dolaşım, kalp atışı ve vücut ısısı da etkilenerek ayakların üşümesine neden olur.

6. PERİFERİK ARTER HASTALIĞI (PAD)

Soğuk eller ve ayaklar özellikle yaşlı insanlarda aynı zamanda arter duvarlarının içinde plak yavaş yavaş oluşurken arterler daraldığında veya tıkandığında ortaya çıkan PAH'dan da kaynaklanabilir.

KIŞIN SOĞUK AYAKLARDAN NASIL KURTULURSUNUZ?

Cevabımız şalgam ile. Evet yanlış duymadınız. Şalgam bileşiminde kalsiyum ve demir gibi madensel maddeler ile A,C VE B grubu vitaminleri bulunur. Şalgam suyu yapımında maya olarak
genellikle ekşi hamur kullanılır. Şalgam suyu kırmızı renkli, bulanık, ekşi lezzetli ve fermantasyon ürünü bir içecektir.

ŞALGAMIN FAYDALARI:

  • İştahı açar.
  • Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır.
  • B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır.
  • Mide ve karaciğere faydalıdır,
  • Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
  • Afrodizyak özelliği vardır.
  • 100 gramında 20 kalori olan şalgam, A-B-C vitamini içerir.
  • Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
  • Vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
  • İdrar söktürücü, romatizma, nikris ağrılarına, mafsal şişliklerine, böbrek kumu ve taşının dümsine, apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilceleri, egzama, göğüs yumuşatıcı, akciğer ve bronşları temizler, boğaz iltihabına, pekliğe, şeker hastalarına verilir.
  • Toksinleri atmaya yarayan, süt asidi, fosfor, kalsiyum, potasyum, stresi önleyip sinirleri yatıştır.
  • Şeker ve vitamin yönünden çok zengin olan şalgam arsenik, kalsiyum ve madeni tuzlar içerir.
  • Kansızlık için ideal bir ilaç olup, yaprakları da kökü gibi kalsiyum demir, bakır ve iyot içerir.
  • Vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi, el ve ayağı donanlara haşlanıp lapası sürülür.
  • Haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.
  • Kökünün haşlanıp içilmesi sindirim güçlüğünü giderir.
  • Nikris hastalığına iyi gelir.
  • Akciğer ve bronşları temizleyen şalgam, pekliği giderdiği gibi bazı cilt hastalıklarında da merhem gibi kullanılır.
  • Yaşlıların ayak üşümelerini gidermek için; kalın, etlice soyulmuş 2 şalgam kabuğu,1 çay bardağı ısırgan otu ile 1 litre suda haşlanıp haftada 2 gün ayaklar bu suyla yıkanır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Uzmanlardan ‘Türkiye’de de hastalık görülme sıklığı artıyor’ uyarısı: Hareketsiz bir yaşam diyabete davetiye

Sağlık Haberleri