Canan Karatay Özel Tarifini Paylaştı: Uzun Yaşamak Ve Hasta Olmak İstemiyorsanız Hemen Yapın...

Çoğu açıklamaları sosyal medyada tepki çeken ve ya beğenilen doktor Canan Karatay hasta olmak istemeyenlere özel tarifini verdi. Paça çorbası hakkında yaptığı açıklamalar ile uzun süre gündemden düşmeyen Karatay'ın yeni favorisi tarhana çorbası oldu.

Sadece Anadolu'da değil hemen hemen tüm dünyada değişik tarifler ile yapılan tarhana çorbası Prof. Dr. Canan Karatay'ın da gözdesi oldu.

Kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbası aynı zamanda insanların bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hem faydaları hem de lezzeti ile gözde yiyeceklerden olan tarhana çorbası Prof. Dr. Canan Karatay'ında favorisi.

Orta Doğu ve Balkanlar’da kış aylarında çoğu sofralarda başköşeye konan şifa dolu bir lezzet olan tarhana çorbası Anadolu yemekleri denince ilk akla gelen lezzetlerden birisidir.

Tarhana çorbası yapılışı gereği hem probiyotik hem de prebiyotikler taşıyor. Bu nedenle tarhana çorbası sinbiyotik olarak kabul edilir. İşte sırf bu nedenle de tarhana çorbası özellikle sindirim sorunları yaşayan yaşlı insanlar ve bebekler için de son derece uygun bir gıdadır. Onlarca sebzenin, baharatın ve yoğurdun harmanlanması ile yapılan tarhana, yaz aylarında hazırlanıyor ve güneşte kurutuluyor. Yazın yapılan tarhana kış için tüketilmek üzere hazırlanıyor.

CANAN KARATAY DOĞAL SİRKE, PEYNİR, TARHANA DEDİ

Tarhana yaparken içine özellikle içine domates, yeşil biber, kapya biber kuru soğan, yağlı yoğurt, maydanoz, dereotu, nane, maydanoz, tarhana otu, tuz, acı ve tatlı kırmızı biber, sarımsak katılıyor. Tarhana hazırlanırken karabiber, kişniş, kimyon gibi baharatlarda içine katılıyor.

Vücuda dost bakterilerin korunmasına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay sofralardan 3 besinin eksik edilmemesini istedi. Beslenme konusunda yaptığı tavsiyeler ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay özellikle doğal yapılan sirke, peynir ve tarhananın mutlaka tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

CANAN KARATAY TARHANAYI NASIL YAPIYOR? İŞTE CANAN KARATAY'IN TARHANA TARİFİ

Prof. Dr. Canan Karatay'ın Karatay Mutfağı kitabından yer alan tarhana tarifini sizler için derledik. İşte Prof. Dr. Canan Karatay'ın her derde deva tarhana tarifi...

CANAN KARATAY'DAN EV YAPIMI TARHANA TARİFİ

Ev yapımı tarhana için gerekli malzemeler

1,5 kilo buğday unu

500 gr kuru soğan

500 gr kırmızıbiber

1 kilo domates

1 kilo süzme yoğurt

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 demet reyhan

1 demet fesleğen

2 tatlı kaşığı kristal kaya tuzu

1 bağ tarhana otu (Ege yöresine ait)

TARHANIN PÜF NOKTASI

Tarhanayı yoğurduktan sonra ne kadar çok ovalayarak

küçültürseniz o kadar iyi olur.

TARHANA ÇORBASININ FAYDALARI

Vücuttaki tuzun atılmasına yardımcı olur. Böbrek hastaları için tam anlamı ile şifa deposu

Tarhana sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir.

Bağışıklığı güçlendirerek gribal enfeksiyonlara yakalanma riskini düşürür.

Kemikleri destekler ve güçlendirir. Bu nedenle özellikle bebekler ve yaşlılara öneriliyor.

Tarhana Çorbası kötü kolesterolü azaltır, yüksek tansiyonu düşürür.

Ciltteki kırışıklıklarını geciktirir ve saç dökülmesini azaltır.

İçerisinde bulunan karbonhidrat sayesinde halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelir.

Zihinsel gelişimi destekler. Bu nedenle de özellikle sabahları hem öğrencilere hem de işe gidenlere öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri