Bu krem kaşıntıyı kökten yok ediyor! İşte evde pratik malzemelerle kaşıntı kremi yapma yöntemi

Egzamadan mı şikayetçisiniz? İltihaplı, kaşıntılı, kuru cildinizi doğal yoldan iyileştirmek mi istiyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise mutlaka bu haberimize kulak vermelisiniz. İşte kimyasallara gerek kalmadan kendi egzama kreminizi evde kolayca yapabilirsiniz...

Egzamadan muzdaripseniz, bunun ne kadar rahatsız edici ve rahatsız edici olabileceğini anlıyorsunuz. Yine de bulaşıcı değildir, ancak giderek yaygınlaşan bir cilt hastalığıdır. Olabildiğince yaygın olan egzama, yaşam kalitenizi tehlikeye atabilecek rahatsız edici ve zaman zaman zayıflatıcı bir durumdur.

EGZAMA NEDİR?

Egzama, çeşitli iltihaplı cilt koşullarını tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Cildin dış tabakası olan ve vücudu dış ortamın tahriş edicilerinden, alerjenlerinden ve mikroplarından korumak için bir bariyer görevi gören epidermisin performansını etkileyen bir gen varyasyonunun bir sonucu olabilir.

EGZAMA ALEVLENMELERİNE NEDEN OLAN NEDİR?

Egzama, olması eğlenceli olmayan bir cilt rahatsızlığıdır. Egzama salgınının ne kadar süreceğini tam olarak söylemek de zordur. Egzamanın nedeni tam olarak anlaşılamamıştır, ancak bir alerjen saldırısına tepki verdiğinde insan vücudunun bağışıklık sistemindeki aşırı reaksiyondan kaynaklandığı düşünülmektedir. Egzama çok bireysel bir hastalıktır ve farklı insanlar için farklı faktörlerden kaynaklanabilir. Bu tedaviyi biraz zorlaştırıyor. Genellikle bir kişi bir alerjene karşı aşırı duyarlı hale geldiğinde gelişir.

Egzamadan muzdaripseniz, hangi koşulların bir patlamaya veya alevlenmeye neden olduğunu not etmeniz çok önemlidir. Egzamanın en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır :

  • Nem eksikliği : Kış aylarına doğru hava kurudukça, cilt kolayca pürüzlü ve kırılgan hale gelebilir ve bu da egzama alevlenmelerinin artmasına neden olur. Düzenli olarak egzamadan muzdaripseniz, 1 numaralı evde çareniz cildinizi iyi nemli tutmak ve asla çok kuru tutmamak olmalıdır. Cildinizi nemli ve rahat tutmaya devam etmek için basit adımlar atın.
  • Çevresel tahriş edici maddeler : Hassas cildiniz farklı bir ev temizleyicisi, suni koku veya diğer ürünler (ev tutkalı, bazı yapıştırıcılar, dezenfektanlar ve hatta kişisel bakım ürünleri veya çamaşır deterjanları) gibi kimyasal tahriş edici maddelerle temas ederse, iltihaplanabilir. ve alevlenir.
  • Stres ve duygular : Diğerleri için tetikleyiciler, yüksek düzeyde stres veya tekrarlanan anksiyete atakları gibi daha duygusal temellidir .
  • Hormonlar : Özellikle kadınlar için doğal hormon seviyelerindeki dalgalanmalar egzama durumlarını etkileyebilir. Bazı çocuklar egzamalarını aşar veya uzun bir süre boyunca iyileştiği bilinir, ancak ergenliğin başlangıcında yeniden ortaya çıkar.
  • Alerjenler : Bazı günlük malzemeler egzama alevlenmelerini tetikleyebilir. Örnekler mevsimsel polen, evcil hayvan tüyü , toz akarları veya küftür.

Haberimizde paylaştığımız, bu kendin yap kaşıntı önleyici krem, kaşıntıda etkili bir rahatlama sağlayabilir. Eczanelerin raflarında pek çok hidrokortizonlu kremler ve antihistaminikler varken, özellikle parmaklarınızın ucunda kaşıntı için evde kolay bir çare varken, gereksiz kimyasallardan kaçınmanızı öneririz. Ayrıca bu ürünlerden bazılarının uyku hali, yorgunluk, baş dönmesi, baş ağrısı ve ağız kuruluğu gibi yan etkileri olabilir.

EGZAMA KREMİ YAPILIŞI:

Hindistan cevizi yağı, shea yağı ve balmumunu, ısıya dayanıklı bir cam kavanozun içine yerleştirin. Bir tencereye 4-5 parmak su doldurun ve hafifçe kaynatın. Cam kaseyi suya yerleştirin ve malzemeler tamamen eriyene kadar bekleyin. Kaseyi sudan çıkarın ve hafifçe soğuması için 5 dakika bekletin.

Hindistan cevizi yağı, tahriş olmuş cilde nemlendirme sağlarken inanılmaz antibakteriyel özelliklere sahiptir. Shea yağı, yüksek besleyici yoğun E vitamini ve A vitamini içeriği ile cildi onarma yeteneği açısından rakipsizdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri