Bileğine iyot sür sonuç yüzde 100 doğru çıkacak! Evde sağlığı test etmenin dahiyane yolu...

Tiroid bezi , boynun ön tarafında bulunan ve 30 gramdan fazla olmayan kelebek şeklinde bir organdır. Küçük boyutuna rağmen, bu bez tüm insan vücudu için önemlidir. Bir kişinin metabolizmasından, büyümesinden ve gelişiminden ve ayrıca vücut sıcaklığından sorumludur.

BU TİROİD TESTİNİ HERKES EVİNDE YAPABİLİR

Tiroid bezinin doğru çalışması iki temel mineral tarafından düzenlenir - iyot ve magnezyum . Bu iki elementten iyot, ağırlıklı olarak tiroid bezinin normal işleyişinden ve sağlığından sorumludur.

Vücuttaki iyot seviyesini kontrol etmek için evde kolaylıkla yapılabilecek basit bir test vardır .
Bir pamuklu çubuğu iyot tentürüne batırın ve bileğinizin üzerinden geçirin. Kahverengi leke 24 saatten daha kısa bir sürede elden kaybolursa vücutta yeterince iyot yok demektir. İyot içeren müstahzarların alınması her zaman bu mineralin vücudunuzda yeterli olduğunun garantisi değildir.

İYOT TESTİ NASIL YAPILIR?

Sabah duşunuzdan hemen sonra test etmek en iyisidir (ancak kesinlikle gerekli değildir).

• Leke herhangi bir boyutta olabilir. Ana şey, bileğin ötesine geçmemesidir.

• Herhangi bir eczaneden iyot tentürü satın alabilirsiniz.

• Teste başladığınız zamanı not edin.

• Önümüzdeki 24 saat içinde lekenin renginde bir değişiklik olup olmadığını izleyin.

TEST SONUÇLARI NASIL YORUMLANIR?

Genel olarak, leke ne kadar hızlı kaybolursa, vücudunuzun iyoda o kadar çok ihtiyacı vardır.

• Leke açılmaya başladıysa ancak 24 saat sonra tamamen geçmediyse her şey yolunda demektir.

• Leke 18-24 saat içinde neredeyse kayboldu veya tamamen kayboldu - küçük bir eksiklik var, ancak bu kritik değil.

• Leke 12-18 saat içinde neredeyse kayboldu veya tamamen kayboldu - bir eksiklik var ve bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor.

• 6-12 saat içinde leke hemen hemen kayboldu veya tamamen kayboldu - ciddi bir iyot eksikliği var, hemen bir doktora başvurun.

• Leke 6 saatten daha kısa bir sürede neredeyse tamamen kayboldu veya tamamen kayboldu - ciddi bir iyot eksikliği var, doktora gitmeyi geciktirmeyin.

TEST NEGATİF ÇIKARSA

Benzer bir test 2 haftada bir yapılabilir. Bu şekilde iyot ihtiyacınızı daha iyi kontrol edebilirsiniz.

Bir açığınız varsa ne yapmalısınız? Bir doktora görünmen lazım. Eksiklik üst seviyede değil ise normal tuzu iyotlu tuzla değiştirin. Diyetinizi ayarlamanız da yeterlidir.

Daha fazla fırında patates, kızılcık, kuru erik, morina, karides ve konserve ton balığı yiyin. Balık çubukları, kurutulmuş deniz yosunu, hindi, süt, haşlanmış yumurta, yoğurt, kaşar peyniri ve muz, çilek de işe yarayacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri