Alnında derin kırışıklıkları olanlar dikkat! Uzmanlar kötü haberi verdi: O hastalığın pençesinde olabilirsiniz

Güneşe çıktığımızda direkt olarak gözlerimizi kısarız ve öyle dururuz. Ancak korkunç tehlikenin farkında değilizdir. Bu şekilde alın bölgesinde derin kırışıklıklar oluşur ve bunlar zamanla derinleşir. Eğer sizde de bu tarz çizgiler varsa yandınız. Uzmanlar yaptıkları araştırma sonucu derin alın kırışıklıkları olan kişilerin kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin daha yüksek olabileceğini söyledi. Tehlikenin farkında değiliz. İşte detaylar...

Sürekli olarak gözümüzü kısıp güneşe çıplak gözle çıkıyorsanız bir zaman sonra alınızda çizgiler oluşmaya başlar. O çizgiler zamanla derinleşir ve kalıcı hale gelir. Peki alın çizgilerin zararları var mı? Uzmanlar yaptıkları araştırma sonucu derin alın kırışıklıkları olan kişilerin kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin daha yüksek olabileceğini açıkladılar. Sizde bu hastalıklara yakalanabilirsiniz.

ALINDA KIRIŞIKLIK OLANLAR DİKKAT! UZMANLAR UYARDI

Uzmanlar tarafından yapılan yeni bir araştırma sonucu herkesi şok etti. Alında kırışıklık olanlar dikkat. Çıkan sonuçta kardiyovasküler hastalıktan yüksek yaşam riskine bağlı olarak alında kırışıklıklar olduğunu gösterdi. Uzmanlar bu kişileri uyardı bu hastalıklara sahip olabilirsiniz.

KÖTÜ HASTALIĞIN PENÇESİNDE OLABİLİRSİNİZ

Çalışma sonucunda alındaki kırışıklıkların kişinin kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin 10 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. 20 yıllık çalışmanın sonuçları bunları gösteriyor. Aynı zamanda kaşın kaşın üst kısmında yer alan kırışıklıklar, kalp rahatsızlıkları veya felç gibi olası sorunlar için kırmızı bayrak niteliğinde…

10 KAT DAHA FAZLA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

20 yıldır sağlıklı olan 32, 42, 52 ve 62 yaşlarında 3 bin 200 yetişkin analiz edildi. Bu kişilerin alnındaki kırışıklıkların sayısına ve derinliğine bağlı olarak puan verildi. Sıfır, cildin tamamen pürüzsüz olduğu, üç ise ciltte çok sayıda derin kırışıklık olduğu anlamına geliyordu. Yüksek puan alan kişilerin kardiyovasküler hastalıktan hayati riskinin biraz daha yüksek olduğunu tespit ettiler. Öyle ki, iki ve üç puan alanların, sıfır puan alanlara göre hayati risklerinin 10 kat daha fazla olduğunu buldular.

ALIN KIRIŞIKLIĞI NEDEN OLUR?

Alın kırışmasının en yaygın nedeni mimik kullanımı ve gözlerimizin güneşe karşı hassas olması. Güneş gözlüğü kullanmamak, gözlerini kırıştırarak güneşli havada dolaşmak, yoğun mimik kullanımı ve kaş kullanımı alında yatay çizgilerin çıkmasına neden olur.

ALIN ÇİZGİLERİ NE ZAMAN ÇIKAR?

Genellikle otuzlu yaşlarda oluşmaya başlar fakat mimik kullanımı nedeniyle bazen genç yaşlarda da alın kırışıklıklarına rastlamak mümkündür.

Kaşların üzerinde birbirine paralel olarak olarak uzanan yatay alın çizgileri, genellikle oturmuş çizgiler haline gelmeye başladıkları sırada, bir sabah ayna karşısında fark edilir. Oysa gün içinde yüzlerce defa, kaşlarınızı yukarı kaldırdığınızda, bir şeye şaşırdığınızda veya kaşlarınızı çattığınızda bu çizgiler oluşur ve silinir ama siz bunu göremezsiniz, ta ki artık mimik yapmadığınızda da gözle görülür hale gelene kadar…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri