Aç karnına çay ve kahve içersek ne olur? İşte aç karnına içmenin inanılmaz etkileri!

Güne bir fincan sıcak çay veya kahve ile başlayın ve gününüzü güzelleştirin veya ara verin. Peki, birçoğunun rahatlık aradığı bu sıcak içeceklerin aslında zararlı olabileceğini biliyor musunuz?

Sabahları çay ve kahve tüketmek artık yaygın bir uygulama haline geldi ve çoğu kişi bunun kişinin enerji seviyelerini yükselttiğine inanıyor. Bununla birlikte, uzmanlar ortak algıya katılmıyor gibi görünüyor. Sağlık uzmanları, aç karnına çay veya kahve içmenin sağlığınızı olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

SABAHLARI AÇ KARNINA KAHVE İÇİLİR Mİ?

Kahve o kadar popüler bir içecektir ki, bazı ülkelerde tüketim seviyeleri sadece sudan sonra gelir

Kahvedeki kafein, daha az yorgun ve daha uyanık hissetmenize yardımcı olmasının yanı sıra ruh halinizi, beyin fonksiyonunuzu ve egzersiz performansınızı iyileştirebilir. Ayrıca kilo kaybını artırabilir ve tip 2 diyabet, Alzheimer ve kalp hastalığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

Birçok insan sabahları ilk iş olarak kahve içmeyi sever. Yine de, uzamanlar, aç karnına içmenin sağlığınıza zarar verebileceğini açıklıyor.

AÇ KARNINA KAHVE VE ÇAY TÜKETMEYİN

Beslenme uzmanlarına göre aç karnına çay veya kahve tüketmek mide asitlerini tetikler ve midenizi rahatsız edebilir. Bu aynı zamanda sindirim sürecinizi de etkiler. Sabah ilk iş olarak çay veya kahve içmek ağızdaki bakterileri mideye iterek mide enfeksiyonuna yol açabilir. Uzmanlar, çay ve kahvenin PH değerlerinin kişiyi asit riskine sokabileceğini açıklıyor.

ÇAY VEYA KAHVENİN YERİNİ NE ALABİLİR?

Sağlık uzmanları sabah ilk iş olarak aç karnına oda sıcaklığında bir bardak su içilmesini önermektedir. Bu, midede asit üretimini azaltmaya yardımcı olur. Sabahları düzenli olarak bir bardak su içmek uzun vadede yardımcı olur ve hatta ülser veya mide ekşimesi riskini azaltabilir. Aç karnına alınan bir bardak su, vücudun sulu kalmasına yardımcı olur ve bu da asitlik ve mide ekşimesi olasılığını azaltabilir. Sabahları bir bardak su içmek ayrıca bağırsak hareketini iyileştirir ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yeni nesil kahvecilere 'Türk kahvesi' sürprizi

Sağlık Haberleri