Rusya'nın saldırdığı Türkmenler, Türkiye'ye kaçıyor

Rus uçaklarının Suriye'deki Türkmen bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucu 3 bin Türkmen'in sınırda biriktiği öğrenildi. Türkmenler ayrıca bölgede Rus askerlerinin konuşlandığını bildirdi.

Çarşamba günü Suriye'de muhaliflere yönelik hava saldırılarına başlayan Rus uçaklarından Türkmen bölgelerine bir saldırı daha geldi. Saldırıdan kaçan üç bin Türkmen'in Türkiye sınırına yöneldiği belirtildi.

Suriye Türkmen Kitlesi Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Hoşkar, Rus savaş jetlerinin, dün gece saatlerinde Türkiye sınırına yakın Yamadi, Salur ve Ceptoros köylerine 17 füze attığını açıkladı. Hoşkar, "Esad'ın bu zamana kadar gece saatlerinde yapamadığı saldırıları artık Rus uçakları yapıyor" diye konuştu.

Rusya, Türkmen bölgesine saldırı hazırlığında

Al Jazeera’ye konuşan Sultan Abdülhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, son 2 aydır Türkmen Dağı’ndaki rejim mevzilerine Rus zırhlıları yerleştirildiğini ve 50’den fazla Rus askerinin bölgede konuşlandığını savundu.

Abdullah, telsiz konuşmalarından bölgeye 50’den fazla asker ve 16 tankla birlikte Rus havan topları ile birlikte uzun menzilli füzelerin de Türkmen Dağı cephesine yerleştirildiğini öğrendiklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Esad Rejimi'nden Bayırbucak Bölgesi'ne topçu ateşi
Irak türkmen Cephesi'nden Rusya'ya kınama
Robert Fisk, Rusya'nın hava saldırılarının Esad'ı nasıl koruduğunu yazdı

Dünya Haberleri