Rusya'dan ABD'nin 'düşen uçak' iddiasına cevap

Kremlin Basın Sözcüsü Dimitriy Peskov, ABD istihbarat kaynakları tarafından ortaya atılan "Mısır'da Rus yolcu uçağının önceden yerleştirilen bir bomba nedeniyle düştüğü" şeklindeki iddiaları "spekülasyon" olarak niteledi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dimitriy Peskov, Rus havayolu şirketi Kogalımavia'ya ait Airbus-A 321 tipi yolcu uçağının Mısır'da düşmesine ilişkin iddialarla yanıt verdi.

Peskov, Moskova'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Uçağın düşme nedeni ve şeklini ancak inceleme ekibi ortaya koyabilir. Onlardan da henüz bir açıklama duymadık. Bunun dışındaki tüm açıklamalar teyit edilmemiş bilgi ve spekülasyon özelliği taşır"  dedi. 

"Ciddi veriler varsa paylaşılsın"

Peskov, kazayla ilgili ciddi veriler varsa, bunların soruşturma makamıyla paylaşılmasını istedi. 

ABD istihbarat kaynakları, Rus yolcu uçağının Mısır'da düşmesinin "büyük olasılıkla" IŞİD veya bağlı grupların uçağa önceden yerleştirdikleri bombanın patlaması sonucu gerçekleştiğini öne sürmüştü. 

İngiltere Başbakanlığı ise uçağın düşmesinin, bombadan kaynaklandığına dair endişe duyulduğunu bildirmişti. 

Şarm El-Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü havalandıktan kısa süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

MOSKOVA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kara kutu açıldı: Rus uçağı bomba nedeniyle düştü
Obama: Rus uçağı bomba nedeniyle düşmüş olabilir
Mısır: Rus uçağı patlama nedeniyle düşmedi

Dünya Haberleri