Rusya: Türkiye emin adımlarla ilişkileri bozuyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Türk hükümeti Rusya ile ilişkilerini emin adımlarla kötüleştiriyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türk hükümetinin Rus Türk ilişkilerini "emin adımlarla kötüleştirdiğini" söyledi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Zaharova şu açıklamayı yaptı: "İkili ilişkilerin bozulması hiç şüphesiz ki iki ülkede yaşayan insanları etkileyecektir, fakat ilişkilerin bozulması Rus uçağının vurulduğu trajediden dolayı gözlemlediğimiz durumun başında olan Türk hükümeti odaklıdır. Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyileşmesi aracılar ve aracı güçlere bağlı değil, yaşanan her şeye yeşil ışık yakan Türkiye hükümetinin yaptığını farkına varmasına bağlıdır. Henüz Türkiye yönetiminin durumu kötüleştirdiğini görüyoruz, hem de bunu emin adımlarla yapıyor."

MOSKOVA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya'da 53 şirket Türk işçi çalıştırabilecek
Kırgızistan: Türkiye Rusya'dan özür dilemeli

Dünya Haberleri