Rusya Suriye'de 30 hedefi daha vurdu

Lübnan basını, Rus uçaklarının Suriye'de 30 hedefi daha vurduğunu duyurdu. Rusya'nın dün başlattığı operasyonda IŞİD hedefleri değil siviller ve muhaliflerin vurulduğu ileri sürüldü. Pentagon da Rusya'nın IŞİD dışındaki hedefleri de vurduğunu açıkladı.

Lübnan basını, dün Suriye'de IŞİD'e yönelik operayon başlatan Rusya'ya ait uçakların Suriye'de 30 hedefi  vurduğunu duyurdu. Rusya'nın dün başlattığı operasyonda IŞİD hedefleri değil siviller ve muhaliflerin vurulduğu ileri sürüldü. Pentagon da Rusya'nın IŞİD dışındaki hedefleri de vurduğunu açıkladı.

Rus ordusu tarafından Humus ve İdlib kentlerine atılan bombaların sivilleri öldürüldüğü iddia edilmişti. Bild gazetesinin Suriyeli aktivistlere dayanarak verdiği habere göre, Rus ordusu aralarında çok sayıda kadın ve çocuk, 65 kişiden fazla sivilin ölümüne sebep olduğu öne sürülmüştü.

Türkiye sınırına yakın operasyon

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının İdlib vilayetinde dört noktaya operasyon düzenlediği ifade edildi. Operasyonun İdlib'in Cisr eş-Şuğur bölgesinde el-Kaide'nin Suriye kolu Nusret Cephesi'ne düzenlendiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rus ordusu Suriye'de sivilleri bombalıyor

Güncel Haberleri