Rusya St. Petersburg'da metroda patlama: Ölü ve yaralılar var | Son dakika haberleri

Rusya'dan son dakika haberleri: St. Petersburg'da metroda patlama meydana geldiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu belirtildi. Patlamada en az 11 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metrosunda bir patlama meydana geldi. Rusya Sağlık Bakanlığı, patlama sonucunda 11 kişinin öldüğünü, 45 kişinin de yaralandığını belirtti. Patlama yaşandığı sırada St. Petersburg'da olan Rusya Devlet Başkanı Putin, 'terörizm de dahil' tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı.

'İNTİHAR BOMBACISI OLABİLİR'

Rusya Federal Soruşturma Komitesi, St. Petersburg metrosuna saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirmiş olabileceğini açıkladı.

SALDIRI ANI KAMERADA

ÖLÜ SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, metrodaki patlamada 11 kişinin öldüğünü, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Olayın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiği ve şehirdeki 3 metro istasyonunun kapatıldığı belirtildi.

YILDIRIM'DAN MEDVEDEV'E TAZİYE TELEFONU

Başbakan Binali Yıldırım, Rus mevkidaşı Medvedev'e, Rusya'nın St. Petersburg metrosunda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dileklerini iletti.

MEDVEDEV: ORTAK ACIMIZ

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, St. Petersburg metrosundaki patlamada ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Medvedev, patlama için 'ortak acımız' ifadesini kullandı.

PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Açıklamada ayrıca, St. Petersburg'daki Ploşad Vosstaniya istasyonunda da bir el yapımı patlayıcının da etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

TERÖRLE MÜCADELE KOMİTESİ: 9 ÖLÜ, 20 YARALI

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, metrodaki patlamada 9 kişinin öldüğünü, 20'yi aşkın kişinin de yaralandığını açıkladı.

Basında, Rusya Başsavcılık Sözcüsü Aleksandr Kurennoy'un, metroda yaşananları 'terör eylemi' olarak nitelediğine ilişkin haberler yer almıştı. Fakat Kurennoy'un kendisi metrodaki patlamanın sebepleri hakkında konuşmak için ya da herhangi çıkarım yapmak henüz erken olduğunu söyledi.

JOHNSON'DAN TAZİYE MESAJI

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Twitter hesabından bir başsağlığı mesajı yayınlayarak patlamada ölenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

"RUSYA'YI YAKACAĞIZ"

Rusya’da St Petersburg’da iki ayrı metro istasyonunda meydana gelen patlamaya ilişkin iki hafta önce yayınlanan bir afişte DEAŞ’ın tehdit ettiği görülüyor.

"Rusya’yı yakacağız" yazılı afişin üzerine bugün meydana gelen patlamada DEAŞ’ın parmağı olduğu iddia ediliyor. Rusya’da St Petersburg’da meydana gelen patlamada ilk bilgilere göre 10 kişi öldüğü en az 50 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Ayrıca patlamanın yaşandığı istasyonun birkaç durak ötesinde ’Plosjad Vosstania’ durağında patlamamış bomba bulundu. Bomba yetkililer tarafından etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.

OZEROV: PATLAMA, PUTİN'İN ST. PETERSBURG'DA BULUNMASIYLA BAĞLANTILI

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, St. Petersburg metrosundaki patlamalar ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in kentte bulunması arasında bir bağlantı olduğunu söyledi.

Putin programında bugün St. Petersburg'da bir medya forumuna katılmak ve Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile görüşmek vardı.

NATO'DAN İLK AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, St. Petersburg'daki patlamadan etkilenenlerin acısını paylaştığını belirtti.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİ

 

Rusya devlet ajansı Tass'ın geçtiği habere göre, patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, en az 50 kişi de yaralandı. 

Interfax, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi.

Patlamanın tren vagonlarından birinde gerçekleştiğini belirten Sputnik'e konuşan bir kaynak ise, mavi hatta yer alan trenlerin hareketlerinin durdurulduğunu, olay yerine kurtarma ekiplerinin gönderdiğini söyledi.

St. Petersburg Valiliği'nden yapılan açıklamada patlamada yaralananların sayısının 50 olduğu bilgisi verildi.

Bir diğer kaynaksa metroda iki patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Kaynakın anlattığına göre, patlamalardan biri Sennaya Ploşad istasyonunda, diğeriyse Tehnologiçeskaya Institu istasyonunda gerçekleşti. Bu iddia ise resmi açıklama ile yalanlandı. İkinci patlamanın kontrollü olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

PUTİN ST PETERSBURG'DAYDI

Hürriyet'in Moskova temsilcisi Nerdun Hacıoğlu'nun verdiği bilgiye göre saldırı Rusya Devlet Başkanı Putin'in de bulunduğu bir anda gerçekleşti. 

PUTİN: HER İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Putin'in patlamanın ardından yaptığı ilk açıklama şöyle: "St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor.  St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya'da 'teröre azmettirmek' suçlamasıyla 6 kişi gözaltına alındı
Rus basınında görüntüleri yayılınca polise gitti 'masumum' dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e taziye mesajı

Güncel Haberleri