Rusya, Lazkiye'de 'uçuşa yasak bölge' kurdu

Rusya, Suriye'nin Lazkiye kentinde bulunan güçlerini Krasukha-4 elektronik harp sistemiyle korumaya başladı. Radar, insansız hava aracı ve elektronik cihazlara zarar verme kapasitesi bulunan Krasukha-4, aynı zamanda savaş uçaklarının sinyallerini de karıştırabiliyor.

Rus ordusunun, Lazkiye'ye Krasukha-4 elektronik harp sistemini yerleştirdiği bildirildi. Sputnik'in haberine göre, 2013 yılında hizmete alınan ve "çok fonksiyonlu geniş çaplı karıştırıcı sistem" olarak tanımlanan Krashuka-4, 300 kilometrelik bir alanda etkili oluyor.

İnsansız hava araçlarını etkisiz hale getirme, düşman uçaklarını önceden bildirme ve sinyal karıştırma özelliği bulunan sistemin, Lazkiye'deki Rus kuvvetlerine fiili bir "uçuşa yasak bölge" sağlaması amaçlanıyor.

Uyduların bile sinyallerini bozabiliyor

Aynı zamanda yörüngesi Dünya'ya yakın olan uyduların sinyallerini bozma ve menzili içerisindeki elektronik aletleri kalıcı olarak bozma kapasitesi bulunan Krasukha-4, radar sistemlerine de zarar verebiliyor.

Lazkiye'deki Hamim hava üssünde 50'den fazla Rus uçağı ile birlikte Rus askeri danışmanları ve buradaki Rusya güçlerini korumak üzere özel kuvvetler bulunduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Esad'ın kara güçleri ve Rus uçaklarından Gab Ovası'na operasyon
Dışişleri, Rus Büyükelçisi'ni bir kez daha çağırdı
Rusya'nın ihlalleri angajman kurallarını değiştiriyor

Dünya Haberleri