Rus uçakları Lazkiye'yi vurdu: 2 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Rus savaş uçaklarının Lazkiye'nin Cebel Ekrad bölgesine hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda 2 kişinin öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Ağır yaralanan 3 kişi Türkiye'ye getirildi.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının Lazkiye'nin Cebel Ekrad bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında 2 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şubesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus uçakları, Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad'da yer alan Ğıneymiye köyünü vurdu.

Çok sayıda kişi yaralandı

Saldırı sonrası bölgede çok sayıda ev yıkılırken, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Ağır yaralılar Türkiye'ye getirildi

Yaralılardan durumu ağır olan ve Yayladağı sınırına getirilen 3 kişi, ambulansla sınırdan alınarak Hatay'daki hastanelere kaldırıldı. Bu arada, Bayırbucak Türkmen bölgesinin güneyindeki Kasab tepesi yakınlarına da savaş uçakları tarafından füze atıldı. Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in güneybatısında yer alan Cisr eş-Şuğur ilçesindeki Vatan hastanesi yakınlarına saldırdığını, olayda hastane ve çevresindeki yerleşim yerlerinde hasar meydana geldiğini aktardı.

Özgür Suriye Ordusu, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Hama, Humus ve İdlib'de muhaliflerin denetimindeki bölgelere düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 16'sı çocuk 51 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Sivillerin hayatını kaybettiği Rusya'nın hava saldırılarında ılımlı muhalif gruplara ait karargah ve eğitim kampları da hedef alınıyor.

HATAY / İDLİB/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dışişleri: Rusya Büyükelçisi bakanlığa ikinci kez çağrıldı
Muhalifler 4 Rus askerini öldürdü, 8'ini esir aldı
Dışişleri Bakanlığı: Rus uçağı hava sahımızı ihlal etti!

Dünya Haberleri