Rus TIR'ları artık Türkiye'ye giremeyecek

Türkiye'nin, Rus TIR'larının ülkeye girişini sağlayan anlaşmanın uzatılmasını reddettiği bildirildi.

Uluslararası Kamyoncular Birliği, Türkiye'nin Rus kamyoncuların Türkiye'ye mal getirmesine imkân sağlayan anlaşmayı yenilemeyi reddettiğini açıkladı.

Bir Türk yetkili, söz konusu anlaşmanın süresinin dolduğunu doğruladı ancak Türkiye'nin, anlaşmanın yenilenmesini reddettiği henüz teyit edilemedi. Yetkili, kurallar gereği adını vermedi.

Yaptırımlara ilk yanıt

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, Türkiye'nin 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla bir Rus savaş uçağını düşürmesinden bu yana gergin. Rusya, geçtiğimiz günlerde bir kez daha Türk hava sahasını ihlal etmişti.

Rusya, buna misillleme olarak Türkiye'ye karşı bir dizi ekonomik yaptırım uygulamaya başladı. Ankara, resmî olarak Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamadı.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2014 yılında 31 milyar dolar değerindeydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya'dan yine aynı nakarat: Hiç bir hava sahası ihlali olmadı

Güncel Haberleri