Rus ordusuna Suriye tezkeresi

Rus resmi haber ajansı, Rus ordusuna Suriye'ye müdahale izni verildiğini bildirdi.

Rusya Federasyon Konseyi, Rus askerlerinin yurt dışında görevlendirilmesine onay verdi. Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, askerlerin Suriye'de IŞİD'e karşı düzenlenecek hava operasyonlarında görev alacağını fakat herhangi bir kara operasyonunda yer almayacaklarını açıkladı. İvanov, tezkerenin amacının IŞİD'le savaşan Suriye ordusuna destek vermek olduğunu kaydetti.

Buna karşın Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını artırması ile ilgili farklı iddialar da ortaya atılıyor. AFP ajansı kararın Esad'ın Rusya'dan askeri yardım talep etmesi üzerine alındığını öne sürdü. Bazı Batılı medya kuruluşlarında yayımlanan yorumlarda ise Putin'in Suriye'deki asıl amacının ABD ve Batı'ya karşı askeri tahkimat yapmak olduğu iddia ediliyor.

Putin ve Obama karar almıştı

ABD ve Rusya arasındaki tarihi zirvede, Obama ve Putin Suriye'de IŞİD'e karşı beraber mücadele etme kararı almıştı. Pentagon sözcüsü Peter Cook yaptığı açıklamada "Hedefimiz IŞİD'e karşı mücadele etmek. Orduyu, Esad'ın ordusuna güç katması veya koruması için göndermiyoruz" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya, Suriye'de hava operasyonlarına başladı
NATO'dan Rusya'ya sert 'Suriye' tepkisi
Suud: Siyasi çözüm olmazsa Esad'ı savaşla göndeririz

Dünya Haberleri