Rus Dışişleri'nden 'Sultanahmet' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sultanahmet saldırısyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan üç Rus vatandaşından birinin adını Aydar Süleymanov olarak açıkladı. Diğer iki kişi hakkında ise bilgi vermedi.

[Karar]

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, düzenlediği haftalık basın toplantısında üç Rus vatandaşının Sultanahmet saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasına değindi.

İki ismi açıklamadı

Gözaltına alınan üç Rus'tan birinin kimliğini açıklayan ve hakkında ayrıntılı bilgiler veren Zaharova'nın, diğer iki ismi açıklamaması dikkat çekti. Zaharova, Aydar Suleymanov olarak açıkladığı militanın, Rusya'da örgüte yandaş toplamak için faaliyette bulunduğunu belirtti. Sözcü, Tatar asıllı ve 1984 doğumlu olduğunu açıkladığı Süleymanov'un 2013'ten beri Interpol tarafından arandığını kaydetti.

Sultanahmet'te gerçekleştirilen intihar saldırısından bir gün sonra polis, Antalya'da üç Rus vatandaşını saldırıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına almıştı. Rus yetkililer, gözaltına alınan kişilerin terör bağlantısını doğrulamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sultanahmet bombacısının buluştuğu 3 Suriyeli 'El Muhaberat'a mı çalışıyor?
Rusya, Antalya'da gözaltına alınan Rusların terör bağlantılı olduğunu doğruladı

Dünya Haberleri