Ruble zayıflayınca, tatil rezervasyonları iptal oldu

Rusya’da rublenin değer kaybetmesi ile birlikte, tatil planları birer birer suya düşüyor ve rezervasyonlar iptal ediliyor.

Rusya’da meydana gelen ekonomik kriz sebebiyle ruble değer kaybetmeye devam ediyor. Ülkenin para biriminin son iki haftada dolar ve euro karşında yüzde 10 değer kaybetmesi ile birlikte, vatandaşların tatil planları ve rezervasyonları birer birer iptal oluyor. 

Milliyet’in haberine göre, Kommersant’ın yerel tur operatörlerinden alınan bilgiler, yaz turu satışlarında hacmin yüzde 20-30 kadar düşebileceğini gösteriyor. 

Kuyumculuk sektörünü de vurdu 

Rusya’daki ekonomik kriz, Türkiye’ye gelen Rus turistlerin sayısını da etkilemiş, Ocak-Mayıs döneminde Rus ziyaretçi sayısı 802 bin 821 kişiden 542 bin 446 kişiye düşmüştü. 

Antalya’ya gelen Rus turist sayısındaki azalma şehirde kuyumculuk sektörünü de vurmuş, Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, konuyla ilgili olarak haziran ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre kuyum sektöründe yüzde 55-60 iş kaybı olduğunu söylemişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ruble düştü, Gazprom’un karı arttı
Rusya’daki daralma Antalyalı kuyumcuları vurdu
Almanlar geldi, Ruslar gitti

Ekonomi Haberleri