Romatizma nasıl geçer? Romatizma belirtileri

Romatizma, özellikle orta yaş üstü kadınlarda görülen ve kişinin yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Romatizma kişiden kişiye değişse de genellikle sırtta ve belde ağrıya, yorgunluğa, parmakların renginin değişmesine neden olur. Evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Romatizma; eklem, doku, kemik, kas ve sinir köklerini etkileyen ve ülkemizde sıkça görülen bir hastalıktır. Kadınlarda daha sık görülse de hemen hemen her yaş grubu insanda olması mümkündür. Romatizması olan kişiler internetten bu hastalıklarına çare arıyor. Peki bu duruma ne iyi gelir? İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Eklemlerde şişme, ağrı, harekette zorlanma,
Kas zayıflığı,
Sıcaklık,
Merdiven inip çıkmada zorlanma,
El parmaklarında sararma,
His kaybı,
Damarda pıhtı,
İştah kaybı,
Uykuda düzensizlik.

ROMATİZMA TÜRLERİ

Osteoartrit: Kişinin yaşlanmasıyla eklemleri hasar görür. Eklemlerde şişkinlik, ağrı görülür. Bu durum daha çok kilolu insanlarda görülmektedir.

Romatoid artrit: Romatizmal hastalıkların en yaygınıdır. Eklemlerde ağrı, şişme ve iltihap görülür. Eklem yapılarında bozulmaya neden olabilir. Akciğerleri, gözleri, damar ve cildi hastalıklarla birlikte etkiler.

Gut: İltihaplı romatizma türlerindendir. Eklemlerde şiddetli ağrıya neden olur. Ürik asit kristalinin vücut dokularında depolanması sonucu oluşur. Kızarıklık, şişme ve yanma hissi yaratır.

Damar iltihabı: Romatizma türleri arasında nadir görülendir. Damarlarda iltihaplanmaya neden olur bu nedenle hayati risk taşımaktadır. Kırmızı noktacıklar, öksürük, ateş, deride şişkinlik, el ve ayak güçsüzlüğü belirtileridir.

Lupus: Deri iltihabı olarak bilinir ve genç kadınlarda daha sık görülür. Eklemlerde ağrıya, deride kaşıntılı yaralara, ateş ve halsizliğe, kafa derisi ve ağızda yaralara neden olur.

Sjörgen sendromu: Yaygın görülen bir hastalıktır. Boğazda ve ağızda kuruluk, sindirim sorunları, halsizlik, ciltte kuruluk, eklem ve sinir ağrıları belirtileridir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Sigara ve alkolden uzak durun.
Stresten uzak durun. Stresten uzaklaşmak için yoga ya da meditasyon yapın.
Gün içerisinde hafif egzersizler yapın. Yüzmek, romatizmaya iyi gelecektir.
Haftada en az 2 kez balık tüketin. Bunun yanı sıra akdeniz mutfağı ağırlıklı beslenmeye dikkat edin.
Çalışma hayatında dinlenme ve çalışma saatlerinizi dengeleyerek kendisini fazla yormayın.
Soğuk havalarda sıkı giyinin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sırt ağrısı nasıl geçer? Sırt ağrısına ne iyi gelir?
Karaciğere ne iyi gelir? Karaciğeri yenileyen besinler
İdrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Hayat Haberleri