Rizespor-Beşiktaş maçı muhtemel 11'leri

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşılaşacak. Rizespor-Beşiktaş maçı canlı anlatımla Karar.com adresinde olacak.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Çaykur Didi Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Serkan Çınar yönetecek.

Mücadeleyi Lig TV naklen yayınlayacak. 

BEŞİKTAŞ, KOLTUĞU GERİ ALMAK İSTİYOR

Süper Lig'de 23. haftada derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olduktan sonra 24. haftada Eskişehirspor'u 3-1 yenerek moral bulan siyah-beyazlı ekip, Çaykur Rizespor karşısında da puan kaybı yaşamak istemiyor.

Beşiktaş, sezonun ilk yarısındaki maçta rakibini 1-0 yenmişti.

Ligde bir maç eksiği olan siyah-beyazlı ekip, 56 puanla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde yer alıyor.

QUARESMA SAKATLIKTAN DÖNDÜ

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Ricardo Quaresma, Çaykur Rizespor maçında takımdaki yerini alabilecek.

Eskişehirspor maçında geçirdiği sakatlığın tedavisi tamamlandıktan sonra dünkü antrenmanda takımla çalışan Portekizli futbolcu, Çaykur Rizespor karşısında forma giyecek duruma geldi.

Siyah-beyazlı ekipte, sağ ayak bileğindeki sakatlığın ardından üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren Gökhan Töre ise Karadeniz ekibiyle yapılacak maçta forma giyemeyecek.

5 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş'ta, Çaykur Rizespor maçı öncesi 5 futbolcu kart cezası sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlı oyuncular Mario Gomez, Andreas Beck, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan ve Ricardo Quaresma, Çaykur Rizespor maçında sarı kart görmeleri durumunda 15 Mart Salı günü Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak 19. hafta erteleme maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta kart ceza sınırında bulunan bir diğer oyuncu Luiz Rhodolfo, sakatlığı sebebiyle sezonu kapatmıştı.

MARIO GOMEZ REKOR PEŞİNDE

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, Çaykur Rizespor karşısında gol atması durumunda siyah-beyazlıların tarihine geçecek.

Süper Lig'de bu sezon kaydettiği 18 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan ve siyah-beyazlı takımın bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcuları Pascal Nouma ve Demba Ba'nın rekorunu egale eden Gomez, Çaykur Rizespor maçında bir gol atması durumunda rekorun sahibi olacak.

DEPLASMANDA 1 MAÇ KAYBETTİ

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon deplasmanda sadece bir maç kaybetti.

Siyah-beyazlı takım, Süper Lig'de dış sahada oynadığı 10 maçtan 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılarak 23 puan topladı.

Beşiktaş, deplasmandaki tek yenilgiyi önceki hafta Fenerbahçe (2-0) karşısında yaşamıştı.

RİZESPOR-BEŞİKTAŞ: 32. RANDEVU

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde 32. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında geride kalan 31 lig maçından 18'ini Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı, 6 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş rakip fileleri 52 kez havalandırdı, Çaykur Rizespor ise 31 gol attı.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan müsabakayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

RİZE'DE BEŞİKTAŞ İKİ FARKLA...

Çaykur Rizespor ile Beşiktaş arasında Rize'de yapılan lig maçlarında galibiyet sayısında siyah-beyazlıların iki farkla üstünlüğü bulunuyor.

Beşiktaş, deplasmanda 7 kez kazanırken, ev sahibi Çaykur Rizespor 5 kez galip geldi. Rize'deki 2 maçta ise eşitlik bozulmadı, siyah-beyazlılar 18, yeşil-mavililer ise 17 gol attı.

Bu arada, 1987-1988 sezonunda Çaykur Rizespor'un cezası nedeniyle Rize'de oynanması gereken maç Ankara'da yapılmış ve Beşiktaş 3-0 kazanmıştı.

Geçen sezon Rize'deki maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.

BEŞİKTAŞ, SON DÖNEMDE ZORLANIYOR

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u son dönemde yenmekte zorlanıyor.

Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisini 5'i Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere son 7 resmi maçta da sadece 2 kez yenebildi. Taraflar arasındaki son 7 resmi müsabakadan 4'ü berabere bitti, birini de Çaykur Rizespor kazandı.

MUHTEMEL 11'LER

ÇAYKUR RİZESPOR

Itandje

Koray

Viera

Oboabona

Eren

Ahmet

İlhan

Sylvestre

Makiadi

Sercan

Deniz

Chevallier

BEŞİKTAŞ

Tolga

Beck

Marcelo

Alexis

İsmail

Atiba

Oğuzhan

Sosa

Olcay

Quaresma

Gomez

SAAT: 19.00

STAT: RİZE

HAKEM: SERKAN ÇINAR

YAYIN: LİG TV & KARAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Gençlerbirliği Süper Lig'de Galatasaray'ı konuk edecek
Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena para basacak
Rıza Çalımbay: Şampiyonluk Beşiktaş'a bağlı

Spor Haberleri