Reuters: Türkiye, Suriye'deki savaşın kara harekatı olmadan durdurulamayacağını açıkladı

Reuters ajansı, adını açıklamadığı bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden Suriye'de kara operasyonu talep ettiğini öne sürdü.

İngiliz Reuters ajansına göre adı açıklanmayan bir Türk yetkili, Suriye'deki savaşı durdurmanın tek yolunun bir kara harekatı olduğunu, ancak böyle bir harekatın ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğiyle gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Bir Türk yetkili, salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, 5 yıllık iç savaşı sonlandırmak üzere ABD dâhil koalisyon ortaklarından Suriye'de ortak bir kara harekâtına katılmalarını talep ediyor.

Ankara tek başına operasyona girişmez

Yetkili, böyle bir harekât olmadan savaşı durdurmanın imkânsız olduğunu fakat Ankara'nın tek başına böyle bir taarruza girişmeyeceğini söyledi.

Yetkili, İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye tek taraflı bir kara harekâtı yapmayacak. Koalisyon ortaklarından ortak bir kara harekâtı yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuyu müttefiklerle görüşüyoruz. Kara harekâtını istiyoruz. Mutabakata varılırsa Türkiye harekâtta yer alacak. Kara harekâtı yapılmadan bu savaşı durdurmak imkânsız." dedi.

Daha önce Suudi Arabistan da Suriye'de kara operasyonuna katılmaya hazır olduğunu açıklamış, ancak operasyonun ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından yapılması gerektiğini ifade etmişti.

İsrail'le çözüm yakın

Türk yetkili, Reuters'e yaptığı açıklamada YPG ve PYD'nin Suriye'deki asıl hedefinin topraklarını genişletmek olduğunu dile getirirken, Türkiye'nin, kendisine ateş açılması üzerinde angajman kuralları dahilinde karşılık verdiğini kaydetti.

Yetkili ayrıca İsrail'le tüm konularda anlaşmanın yakın olduğnu da ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu: PYD Rusyanın paralı askeridir
Çavuşoğlu: Kara operasyonu konusunda alınmış bir karar yok
Suud'dan kara harekatı sinyali: KoalisyonMart, Nisan aylarında operasyonel olacak

Güncel Haberleri